Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ

« Να διασωθεί και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της η ΛΑΡΚΟ», αυτό ήταν το συμπέρασμα που κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 26 Μαρτίου, μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κ.κ. Μπάκανου Γ. και Σπανοθύμνιου Λ. συνοδεία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων κ. Γιάννη Θύμνιου και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδη Μ., Μουμουλίδη Θ., Θεοφύλακτου Γ. και Ντζιμάνη Γ. στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ, λόγω και της διεθνούς πτώσης της τιμής του Νικελίου.
Έτσι, η επιχείρηση                                     
·                                 με το ένα εκατομμύριο συνεισφορά στο ΑΕΠ κάθε μέρα (Μέση Αξία 300 εκ. το χρόνο την καλή περίοδο), όχι μόνο δεν επιβαρύνει το Δημόσιο αλλά, χάρη στο άριστης ποιότητας παραγόμενο Νικέλιο, χαίρει της καλύτερης φήμης στην Ευρωπαϊκή Χαλυβουργεία και την διεθνή αγορά και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους  παίκτες στον διεθνή ανταγωνισμό,
·                                 που απασχολεί και αμείβει άμεσα τους απασχολούμενους και τους προμηθευτές της και αποτελεί στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων, και όχι μόνο αυτής,
καλείται να περάσει αλώβητη την δύσκολη περίοδο κρίσης για τον κλάδο χωρίς εφόδια από το προσοδοφόρο πρόσφατο παρελθόν της.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων που προσπαθούν να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν σε όποιο επίπεδο και πεδίο μπορούν, προκειμένου η επιχείρηση να διατηρήσει το Δημόσιο χαρακτήρα της, πράγμα που αποτελεί, άλλωστε, και δική τους αυτονόητη θέση.
Τέλος, κατέληξαν πως για να ξεπεραστεί η τρέχουσα δύσκολη περίοδος (η οποία σημειωτέον επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επομένως μπορούσε να προβλεφθεί), θα επεξεργαστούν από κοινού λύσεις που θα συνάδουν σε κάθε περίπτωση και με την κυβερνητική πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μείνει κρατική??ποιά η ουσία??να πληρώνω εγω αυτους τους κηφίνες που δουλευουν εκεί??και που μπήκαν με ποια κριτήρια??επειδή ηταν απο τη παλια λαβα και ειχαν τον πεθερο τους στα "κολπα"???για να μν πω για τα γραφεια της λαρκο γτ εκει και αν δεν υπαρχει αξιοκρατια....αν θελετε μιλαω και με ονοματα...και αν θιγεται καποοος ας το συζητησουμε εδω μεσα ανοικτα....η ελλαδα καιγεται,ο κοσμος πειναει και δν θελουν να κλεισει μια κρατικη επιχειρηση η οποια ζημιωνει το κρατος!!!γτ??για να μν χασει τη δουλεια του καποιος που μπηκε χωρις κριτηρια σε αυτη τη θεση???αμ δεν θες μαλακα ελληνα να χασει τη θεση του καποιος που δουλευει με ρουσφετια καλα κανουν και σε γαμανε στους φορους....αποψη μου:αν ειναι ζημιογονος η λαρκο να κλεισει...οχι 1.....10 φορες να κλεισει...αν το σκεφτειτε λογικα αυτο πρεπει να γινει...και αν τοσο πολυ πια ρους συμπαραστεκεστε τους εργαζομενους της λαρκο...για αναρωτηθειτε λιγο αν τα χρηματα που παιρνουν σαν μισθο αντιπροσωπευουν αυτα που προσφερουν στην επιχειρηση....αν δλδ αξιζπυν τα λεφτα που παιρνουν....βγηκαν και φωτο.....χαχαχα οι κηφινες της λαρκο!!!!μετα μας φταιει η μερκελ!!!καλα μας κανει...αφου ειμαστε ζωα!!!!

Ανώνυμος είπε...

SOSTOS O FILOS 6:42 O PIO SPOUDAGMENOS EHEI APOLITIRIO DIMOTIKOU.SE MIA NYHTA (PETHEROOS,O LOGISTIS,KAI O DEHTZIS)VALENE TOUS AMORFOTOUS NA MAS DOULEVOUN KAI NA PLIRONONTE.AS MAS POUNE EPITELOUS ME PIA KRITIRIA MPIKAN STI ZIMIOGONO LARKO.

Ανώνυμος είπε...

PENTE APLA VIMATA
GIA NA DOULEPSIS
STI LARKO

Vima proton:vriskis merikous efkolopistous.
Vima deyteron:dimiourgis silogo plitomenon.
Vima triton:vazis tous efkolopistous na fonazoun kai na dimiourgoun vavoura.
Vima tetarton:volevis tous aderfou sou,kai gamprou sou sti larko.
Vima pemton:apohoris apo ton silogo kai afinis tous efkolopistous ksekremastous.
Einai dokimasmeno, kali epitihia

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΡΚΟ ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΆΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ. ΠΆΡΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΟ ΣΕΡΒΊΩΝ . ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΊΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙΣ . ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ ΆΣΧΕΤΟΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΤΕΜΠΈΛΗΔΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΌ 1300€ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΣΥΝ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝ 30 ΤΌΝΟΥΣ ΚΆΡΒΟΥΝΟ ΤΟ ΧΡΌΝΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΤΥΧΙΟΎΧΟΙ ΆΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 480€ ΓΙΑ ΠΈΝΤΕ ΜΉΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΎΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΆΤΣΕΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΛΑΧΕΊΟ. ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΊ Ή ΕΤΑΙΡΊΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΆΣΙΟ Ή ΤΡΙΠΛΆΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ 6 ΜΗΝΏΝ ΝΑ ΒΓΑΝΟΥΝ ΤΑΜΕΊΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΕΠΌΜΕΝΟΙ. ΤΗ ΤΟ ΙΔΙΑΊΤΕΡΟ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΈΣ ΓΝΏΣΕΙΣ Ή ΣΗΜΕΡΙΝΟΊ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλεις να πεις κάτι πες το μια φορά και μη γράφεις με τα αμόρφωτα γκρίκλις σου ξεχωριστά σχόλια. Από κει και πέρα όταν υποστηρίζεις το κλείσιμο μιας επιχείρησης που μπορεί να αποτελέσει εστία ανάπτυξης στην περιοχή απλά από κακιασμένη διάθεση τι να πω; είσαι άξιος της τύχης και της κακίας σου, Μπράβο στους βουλευτές που στηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Οταν η αληθεια ποναει φταιει το κρικλισ;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι διατυπώνεται άποψη πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιχείρηση, παρά την κακοδιαχείριση τόσα χρόνια βγάζει λεφτά για το ελληνικό δημόσιο (λόγω τιμής Νικελίου) και δεν είναι προβληματική σε καμία περίπτωση, οπότε θα ήταν καταστροφικό για το κοινό συμφέρον να πουληθεί και αυτό το φιλέτο, όπως σχεδίαζαν οι προηγούμενης κυβερνήσεις. Όλοι εσείς που κράζετε καλύτερα να αναλάβετε καμιά πρωτοβουλία για δουλειά για να μην τρώτε τα λυσακά σας!
Ο Μάγος της Φυλής

Ανώνυμος είπε...

3:40 ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΡΠΟΝΕΣΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΝΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΥ ΟΝΤΑΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ? ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΜΠΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ.ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ? ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ 6 ΜΗΝΩΝ Π.Χ.? ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ? ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΑ....Ε...ΜΑ

Ανώνυμος είπε...

3:40 μ.μ. δεν μας βγάζεις τον ισολογισμό του ορυχείου στα Σέρβια να δούμε πόσα εκατομμύρια μπαίνει μέσα κάθε χρόνο? Θα έχει πολύ πλάκα,που μιλάς για κέρδη. Ιδιαίτερα το ορυχείο λιγνίτη μόνο χασούρα δημιουργεί και καλά ξεχρεωνει την ΔΕΗ. Αφού έχει τόσα κέρδη η ΛΑΡΚΟ γιατί δεν ξεχρεωνει το χρέος προς ΔΕΗ? (Δηλαδή καμία 180.000.000€ αν δεν κάνω λάθος)? Ποιός ο λόγος ύπαρξης? Μήπως εξυπηρετεί συμφέροντα?

Το Προφίλ μας