Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

5η Επιστημονική Ημερίδα Αθλητισμού ΣΔΥΚ: Είναι μύθος ή πραγματικότητα, οι φημολογούμενες υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή μας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία ικανοποιητικού αριθμού παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στην Κοβεντάρειο Αίθουσα Κοζάνης, η εξαιρετικού ενδιαφέροντος 5η Επιστημονική Ημερίδα Αθλητισμού, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κοζάνης (ΣΔΥΚ) και υποστηρίχτηκε από το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) Δυτικής Μακεδονίας.
Η θεματολογία και ο τεκμηριωμένος τρόπος παρουσίασης των εισηγητών, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που εκφράστηκε με πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και οι αντίστοιχοι ομιλητές ήταν:
- «Συγκεντρώσεις Εισπνεύσιμων Αιωρούμενων Σωματιδίων στη Δυτική Μακεδονία» από τον καθηγητή Εφαρμογών - ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και συνεργάτη του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Ευαγγελόπουλο. Ασφαλώς ένα θέμα τεράστιου ενδιαφέροντος για την περιοχή της Κοζάνης και της Φλώρινας, λόγω της δραστηριοποίησης της ΔΕΗ, όπου ο ομιλητής έδωσε πληθώρα στοιχείων ώστε να γίνει κατανοητό, αν οι φημολογούμενες υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, είναι μύθος ή πραγματικότητα (ΒΙΝΤΕΟ).
- «Άσκηση και Ατμοσφαιρική Ρύπανση», ήταν το επίσης ενδιαφέρον θέμα που ανέπτυξε η ειδική πνευμονολόγος - φυματιολόγος Σωτηρία Πελετίδου, υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εφιστώντας την προσοχή στην εντατική άσκηση σε βεβαρυμμένο από αιωρούμενους ρύπους περιβάλλον.
- «Προπόνηση και Μέγιστη πρόσληψη Οξυγόνου (VO2max)», ήταν το θέμα που παρουσίασε με μοναδικό τρόπο ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σάββας Χριστοδούλου, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του γυμναστές και στους συναθλητές του δρομείς του ΣΔΥΚ, που αποτελούσαν και τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων.
Καλωσόρισμα-χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης Τάκης Σταθόπουλος, ενώ το συντονισμό της Ημερίδας είχε ο γραμματέας του συλλόγου Ζήσης Μάρας.
Γ.Μ./περισσότερα στο mikrovalto.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας