Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Φιλοδοξία το 1ο φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας να γίνει θεσμός

Συνέντευξη του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθ. Κοσματόπουλου στο agrotypos. gr
Για το 1ο φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας που θα διεξαχθεί στα Σέρβια από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2016, μίλησε στον ΑγροΤύπο ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Όπως ανέφερε, σύνθημα του φεστιβάλ θα είναι το «Δουλειά, Καινοτομία, Εξωστρέφεια» και στόχος της διοργάνωσης η στήριξη και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων των παραγωγών της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.
Κε Δήμαρχε μιλήστε μας για το Φεστιβάλ και πώς οδηγηθήκατε στην ιδέα της διοργάνωσής του
Έχουμε διαπιστώσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον μεταποιητών για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το AgroFest. Το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας.
Να καλέσουμε στον τόπο μας παραγωγούς από τα Σέρβια, το Βελβεντό, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, τη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές, γιατί μόνο στον Δήμο μας θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Καινοτομούμε, κάνοντας μία τόσο μεγάλη κίνηση, πρώτοι στη Δυτική Μακεδονία, και από τους πρώτους πανελλαδικά. Επιθυμούμε, να στρέψουμε τα φώτα πάνω μας, ώστε να ενισχύσουμε το ρόλο της περιοχής μας, και να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους Έλληνες παραγωγούς.
Θέλαμε να καταστήσουμε την περιοχή μας σημείο αναφοράς στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Να βγούμε πέρα από τα σύνορα του Δήμου μας, πέρα από τα σύνορα της Περιφέρειάς μας. Να διαφημίσουμε σε όλη τη Χώρα τον τόπο μας, τους φιλόξενους ανθρώπους μας, και τα αγνά μας προϊόντα.
Έχετε καθιερώσει και ένα σύνθημα που περιγράφει την φιλοσοφία του φεστιβάλ
Το τρίπτυχο «Δουλειά, Καινοτομία, Εξωστρέφεια»: ο τρόπος ζωής των παραγωγών μας, θα γίνει το τρίπτυχο της επιτυχίας του Φεστιβάλ, ξεκινώντας μια μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας για συνεχή και συνεπή παρουσία στην εθνική και διεθνή αγορά. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τοπικές εταιρίες και γνωστές εταιρίες του χώρου ώστε να εκθέσουμε σον εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ καινοτόμα μηχανήματα κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μας αυτή.
Ποιες άλλες δραστηριότητες σκοπεύετε να φιλοξενήσετε στο φεστιβάλ;
Θα έχουμε αρκετές παράπλευρες δραστηριότητες, ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι θα γίνουν ομιλίες για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην επιχειρηματικότητα, για την μεταποίηση και το marketing και άλλες θεματικές ενότητες, ενώ θα έχουμε και τα ωραία πολιτιστικά μας δρώμενα.
Πότε εκτιμάτε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ και πόσο κόσμο ευεπλιστείτε να υποδεχθείτε για να θεωρηθεί η διοργάνωση επιτυχημένη;
Ευελπιστώ ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε το πρόγραμμά μας έτοιμο. Ως προς το πόσο κόσμο περιμένουμε δεν υπάρχει κάποιος συγκριμένος στόχος πιστεύουμε ότι η προσέλευση του κόσμου θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Άλλωστε η χρονική περίοδος που επελέγη για να διεξαχθεί το φεστιβάλ θεωρείται μια από τις κορυφαίες τουριστικά για την περιοχή. Παράπλευρος στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Βελβεντό και τα Σέρβια, τις φυσικές ομορφιές, τη λίμνη μας και όλα τα υπόλοιπα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν εχετε το πρόγραμμα ετοιμο στο τελος της αλλης βδομαδας ειναι πιο καλα. Θα έχει τελιωσει η γιορτή. Τότε να το βγάλετε.

Το Προφίλ μας