Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Αγροτικό φεστιβάλ, με στόχο την επωνυμία και την μεταποίηση των τοπικών προϊόντων

Στην τελική φάση της προετοιμασίας του, βρίσκεται το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας «AGROFEST» , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 31 Ιουλίου 2016, στο Καμμένο (Τούρκικο) Σχολείο Σερβίων, από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Κοζάνης.
Με βασικό στόχο να γίνουν επώνυμα τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε ότι «δεν είναι μία απλή έκθεση τοπικών προϊόντων, αλλά  ένα αγροτικό φεστιβάλ, το οποίο θα ταράξει τα νερά της Δυτικής Μακεδονίας».


Ο  κ. Κοσματόπουλος ανέφερε ότι η περιοχή Σερβίων-Βελβεντού παράγει και διαθέτει  φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά και ψάρια, όπως και χειροποίητα, αρωματικά προϊόντα και κατασκευές, οι οποίες μπορούν να εξαχθούν,  δίνοντας εισόδημα και θέσεις απασχόλησης. Προσδιόρισε πάντως ότι τα οπωροκηπευτικά αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια αυτή  και στο πλαίσιο των συνολικών ενεργειών που γίνονται, «η δημοτική αρχή ρίχνει το βάρος της,  στην μεταποίηση των προϊόντων»
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσο λιγότερα λες τόσο καλύτερα είναι.
Μας έχεις κουράσει Εργα θέλουμε και αυτά όπως φαίνεται δεν μπορείς να τα κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

ποια δημοτική αρχή η ανύπαρκτη?μόνο για τα πανηγύρια είναι αλλά φταίνε αυτοί που τους ψήφισαν και τώρα καμαρώστε τα χάλια

Ανώνυμος είπε...

τι λυπητερο πραγματι ενα τοσο ωραιο κτιριο να λειτουργει 2-3 μερες το χρονο.,Κι ενω ο δημος διαθετει τοσα ακινητα πληρωνει ενοικια για τεχνικη υπηρεσια, κεπ, αιθουσα χορευτικων....και μετα μας λενε οτι δεν υπαρχουν λεφτα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος και πόσα θα πληρωθεί για τη διοργάνωση ξέρουμε; Μόνο για πανηγύρια και τσίπουρα είναι ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι, δυστυχώς... 2 χρόνια πέρασαν και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά περισσότερο κακό έκαναν. Δεν είναι ανίκανοι, ικανοτατοι είναι... στο να καταστρεφουν

Ανώνυμος είπε...

Aντε ρε Δημαρχε κανε καμια δουλεια της προκοπης με την εκθεση και με την εκθεση, εχασες τον συνδιασμο απο την εκθεση και μυαλο δεν βαζεις.Και αν θες να μιλησουμε για την εκθεση,και αν εχεις το θαρρος, να μας πεις ποσες τοπικες σε σχεση με περυσι θα ειναι φετος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κανεις Δημότης δεν μπορεί να καταλάβει γιατι τόση μανία με αυτήν την έκθεση. Πόσο μάλλον όταν δεν θα συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊοντων με πρώτους και καλύτερους τους 2 συνεταιρισμούς του Βελβεντού οι οποίοι ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!
Προς τι η ανακοίνωση και το Δελτίο Τύπου για το ρεύμα όταν προβλήματα του δήμου παραμένουν άλυτα εδώ και μήνες η χρόνια...ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του προτίμησαν να διαλύσουν τον συνδυασμό να χαθεί χρόνος και προσωπικότητες από τις αντιδημαρχίες...και εσείς, η εμείς να πιστεύουμε ότι όλο αυτό απλά έγινε για ένα καπρίτσιο του Δημάρχου; Είναι γλυκό το μέλι....της εξουσίας!

Ανώνυμος είπε...

Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, γαρίφαλο στ' αυτί μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος και η παρέα του ειδικά για αυτο το φεστιβάλ λειτούργησαν υπόγεια και πονηρα απέναντι στην εθελοντική ομάδα Σερβία εν δράση ενάντια σε ακλεγμενους ανθρώπους της περιοχής. Μποικοταζ στις φιεστες του Κοσματοπουλου και της παρεας του την ωρα που υπαρχουν πιο σοβαρα προβληματα στον Δημο. Κανεις στην ακριβοπληρωμενη εκθεση, δεν στηριζουμε οσους συμμετεχουν, μποικοταζ

Το Προφίλ μας