Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Εισήγηση Γιώργου Ντζιμάνη στο σχέδιο νόμου "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπ. Εθν. Άμυνας"

Ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Ντζιμάνης Γεώργιος, ως Εισηγητής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, κατά την 4η Συνεδρίαση, (Β’ ανάγνωση), του Σχέδιου Νόμου «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», συνολικά για το σ/ν, καθώς και επί της Τροπολογίας που έχει κατατεθεί από Βουλευτές και αφορά το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η Εισήγησή του είναι η ακόλουθη:
«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά την α΄ ανάγνωση και μετά την κατά άρθρον συζήτηση στο νομοσχέδιο, μετά την ακρόαση και των φορέων, έχω να επισημάνω, ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Με το νομοσχέδιο αναβαθμίζεται η εκπαίδευση των Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, αναδεικνύεται ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων δυνάμεων, αξιοποιείται η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τακτοποιούνται χρονίζοντα ζητήματα των στελεχών όσον αφορά υπηρεσιακά θέματα, ρυθμίζεται η θητεία των Αρχηγών των Επιτελείων και του ΓΕΕΘΑ με σκοπό την απρόσκοπτη εκπόνηση, ανάπτυξη και υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, δημιουργείται η απαιτούμενη ευελιξία ώστε να υπάρχει αδιάκοπη υποστήριξη στρατιωτικού εξοπλισμού και να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, επιδιώκεται η βιωσιμότητα των ειδικών λογαριασμών και η αλληλεγγύη των γενεών των ασφαλισμένων προσώπων, καταπολεμείται η γραφειοκρατία και διαφθορά στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων και επίσης, επιδιώκεται η αναμόρφωση του Στρατού.
Σε γενικές γραμμές το σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει και θέτει υγιείς βάσεις για τη σύγχρονη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και πιστεύω, ότι η υπερψήφιση του θα είναι προς το συμφέρον της χώρας και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όσον αφορά για την επίμαχη τροπολογία την οποία έχουμε συζητήσει, και αφορά τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις θέλω να πω ότι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης των θεμάτων, των συντεχνιακών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ο συνδικαλισμός.
Καταρχήν, είναι συνταγματικό δικαίωμα, είναι ελευθερία έκφρασης, αλλά εάν σκεφτούμε όμως, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αναλάβει την ευθύνη επιχειρησιακά να ρυθμίζει τα των Ενόπλων Δυνάμεων. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τα θέματα, υπάρχουν βέβαια γνώμη και «προφήτες» και διαταγές, αλλά εάν σκεφτούμε τα τελευταία πέντε χρόνια αλλάξαμε πέντε Αρχηγούς δηλαδή, μέχρι να ενημερωθούν οι Αρχηγοί έφευγαν. Τώρα εδώ, με το νέο σχέδιο νόμου βλέπουμε ότι καθιερώνεται θητεία ικανή, ούτως ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν κάποιο σχεδιασμό.
Επίσης, η ενασχόληση με τα κοινά, δε νομίζω ότι είναι κακό πράγμα. Βελτιώνει το επίπεδο των εν ασχολούμενων και εδραιώνει τη δημοκρατία. Ας θυμηθούμε και το Θουκυδίδη που έλεγε «τον μηδέν τωνδε μετέχοντα, ουκ απράγμονα αλλά αχρείο νομίζομεν», αυτόν που δεν συμμετέχει στα κοινά.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φοβόμαστε το «πλάτεμα» της δημοκρατίας μέσα στον ίδιο το ναό της δημοκρατίας. Θα θυμηθώ το στίχο που ένα τραγούδι που λέει «όποιος φοβάται φωνή να ακούει από το λαό σε έρημο τόπο ζει και βασιλεύει». Ευχαριστώ»..
ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Βουλευτής Κοζάνης – Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας