Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μίμης Δημητριάδης: «Εσκεμμένα δεν ζητήσαμε περισσότερα χρήματα για το Ελληνικό» !!!

Ο βουλευτής «θρύλος», που ξέχασε την ομιλία σπίτι του και κατέβηκε από το  βήμα της Βουλής, ο Μίμης Δημητριάδης ξαναχτύπησε! 
Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφερε την ομιλία του και τη διάβασε. Μόνο που καλύτερα θα ήταν να την ξαναξεχνούσε…
Μιλώντας λοιπόν χτες στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού, προέβη σε μια άνευ προηγουμένου παραδοχή  οτι εσκεμμένα η κυβέρνηση δεν επιδίωξε μεγαλύτερο τίμημα υπέρ του δημοσίου γιατί τα χρήματα θα πηγαίναν στην αποπληρωμή του χρέους!
Υπενθυμίζεται ο αγώνας που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση για ξεπούλημα και χαμηλό τίμημα στην πώληση του Ελληνικού.
Το απόσπασμα της ομιλίας του αυτούσιο:

«Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή στο δικό μας μυαλό –και αυτό το κάναμε πράξη- πως δεν επιδιώξαμε αριθμητική αύξηση του τιμήματος, διότι αυτό πολύ απλά πηγαίνει μόνο στο χρέος και εμάς οι προτεραιότητές μας είναι διαφορετικές και είναι προτεραιότητες με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας».
Απολαυστικό είναι και το απόσπασμα στο οποίο χαρακτηρίζει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας την πώληση του Ελληνικού και σα να είναι κυβέρνηση… κάποιος άλλος εξαπολύει μύδρους εναντίον της επένδυσης. Απολαύστε:
«Το Ελληνικό, τμήμα ενός συνόλου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από μία προγραμματισμένη πώληση, είναι εκποίηση στην ουσία της δημόσιας περιουσίας, ως απευθείας αποπληρωμής στο χρέος, κομμάτι που με τη σειρά του είναι σχέδιο, είναι κομμάτι ενός στρατηγικού σχεδίου των δανειστών το οποίο υιοθέτησαν σαν να είναι δικό τους οι εδώ πολιτικοί φίλοι τους.
Το σχέδιο αυτό προϋποθέτει υπερεκμετάλλευση των κοινών πόρων και δημόσιων αγαθών, μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την εσωτερική υποτίμηση και την απομείωση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο ήταν και είναι σαφώς απέναντι στο δικό μας, το οποίο αφορά τη στήριξη των δικαιωμάτων της εργασίας, την υπεράσπιση των κοινών πόρων και δημόσιων αγαθών σαν όρο για δίκαιη ανάπτυξη. Σε αυτό το κομμάτι εμπίπτει και το σημερινό νομοσχέδιο και στην εφαρμογή και εγγύηση των κανόνων δικαίου στην αγορά.
Η σύγκρουση αυτών των ανταγωνιστικών σχεδίων είναι και ισχυρή και διαρκής και έχει ένα μεγάλο ιστορικό βάθος. Θα τη βρίσκουμε πάντοτε μπροστά μας.
Ποτέ εμείς δεν παραιτηθήκαμε από την πολιτική μας παράδοση και την ταυτότητά μας. Απόδειξη τούτου ότι συγκρουστήκαμε και συγκρουστήκαμε σκληρά. Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε τελικά το καλοκαίρι είναι προϊόν μίας σύγκρουσης. Δεν είναι προϊόν ενός ηθελημένου συμβιβασμού».
http://thecaller.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας