Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Oι πέντε που θα διοικούν το Υπερταμείο Δημόσιας Περιουσίας. Γάλλος ο Επικεφαλής! (ονόματα & φωτο)

«Κλείδωσε» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Επιτρόπου της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί η διοίκηση στο νέο υπέρ-Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας.  Τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί διαφωνίες τόσο της ελληνικής πλευράς για τον Γάλλο επικεφαλής όσο και των δανειστών για τα πρόσωπα των προτεινόμενων Ελλήνων.  Τα μέλη που έχουν επιλεγεί για το 5μελές Συμβούλιο είναι:

Ζακ Λε Παπ (Γάλλος), πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, παλιός συνεργάτης της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
O Λε Παπ αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής Οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στην Air France KLM.  Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Λαγκάρντ, όταν εκείνη τελούσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.




Ολγα Χαρίτου, τραπεζικό στέλεχος, σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου.









Γιώργος Ταβλάς, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Λέστερ.









Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.). Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα Οικονομική της Τεχνολογίας καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος. Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα Innovation and Regional Development σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς για το σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ. Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society) και του Ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν – μεταξύ άλλων – στην οικονομικά της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομικής της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση τεχνολογίας, γνώσης και καινοτομίας, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική.
Ντέιβιντ Βεγκάρα (Ισπανός), πρώην στέλεχος του ESM, παλαιότερα του ΔΝΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Θαπατέρο. Είναι καθηγητής πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του κ. Ρέγκλινγκ.
Σημειώνεται ότι με βάση το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται αύριο Τρίτη στη Βουλή, στο νέο υπερ-Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας περνούν έξι ΔΕΚΟ: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και η ΕΛΒΟ.
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας