Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση με θέμα: «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ – Η κακοποίηση δεν λύνεται με τη σιωπή»

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» πιστεύοντας ακράδαντα ότι πολιτική είναι κάθε κίνηση, σκέψη και πράξη που επιχειρεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών ασχολείται με ένα ευαίσθητο θέμα της κοινωνίας μας, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, την ενδοοικογενειακή βία.
Η ενδοοικογενειακή βία δεν περιλαμβάνει μόνο τη σωματική κακοποίηση, αλλά τις άμεσες και έμμεσες απειλές, τη συναισθηματική και ψυχολογική βία, τη σεξουαλική κακοποίηση, την κοινωνική απομόνωση, τον οικονομικό έλεγχο και γενικότερα όλες εκείνες τις συμπεριφορές που ωθούν ένα άτομο να ζει υπό ένα διαρκή φόβο. Συνδέεται δε άρρηκτα με την καταπάτηση των κυρίαρχων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ασφάλειας και ισότητας μέσα στην οικογένεια και τη νομική προστασία και είναι ανησυχητικά παρούσα ως μια «αόρατη» μορφή βίας.
Για τους παραπάνω λόγους και με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση η Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη Τόπος να ζεις” διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ – Η κακοποίηση δεν λύνεται με τη σιωπή» και καλεσμένους ομιλητές τους Μανώλη Δάλλα – Ψυχολόγο, Μαρίνα Σεννή – Κοινωνική λειτουργό και Κατερίνα Τσιομπάνου – Δικηγόρο. Με την επιμέλεια της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης κας Ελενης Δημοπούλου θα διαβαστούν σχετικά κείμενα από τους Ελένη Δημοπούλου, Φώφη Ζαγωρίτου, Άρτεμις Νέστορα και Χάρη Σισμανίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 11:00 πμ στο Κοβεντάρειο Κοζάνης.

Δημοτική Κίνηση  «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας