Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Γραφείο Τσίπρα Θεσσαλονίκης: Περιφρόνηση δημοσίου χρήματος και κοροϊδία των πολιτών

Της Αλίκης Χατζή
Πολλοί έχουν την απορία τί θα κάνει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αφού υπάρχει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με 100 περίπου υπαλλήλους και αρμοδιότητα την ταχύτερη επίλυση των θεμάτων της βορείου Ελλάδας.
Η απάντηση είναι μία και είναι η εξής: Θα ταΐσει άλλους 20 τουλάχιστον κομματικούς πελάτες, προσθέτοντας άλλη μία γραφειοκρατική υπηρεσία, τροχοπέδη στα προβλήματα των πολιτών. Χρεώνοντάς τους και μία ακόμη πληρωμή αχρείαστων υπαλλήλων.
Είπε ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια του γραφείου ότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων στην κεντρική διοίκηση … «κάτι που ίσως δεν χρειαζόταν αν δεν υπήρχαν οι γνωστές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης». Και κορόιδεψε για άλλη μια φορά τους πολίτες.

Διότι αν ο πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης δεν κάνει καλά τη δουλειά του, αλλάζει τον Υπουργό και τον Γραμματέα και βάζει άλλους αξιότερους. Αν πάλι το πρόβλημα, όπως είπε, είναι «οι γνωστές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης» τότε η λύση είναι το σταμάτημα των παθογενειών. Γιατί, ακόμα και ως γραφείο του πρωθυπουργού θα προωθεί τις δραστηριότητές του υποχρεωτικά μέσα από τη δημόσια διοίκηση. Άλλος δρόμος, δεν υπάρχει.
Με ποιο μηχανισμό, λοιπόν, θα παρακάμψει τις παθογένειες της διοίκησης; Με τον κομματικό, όπως φαίνεται από τη στελέχωση του γραφείου του από καμιά εικοσαριά κομματικούς υπαλλήλους – επιπλέον όσων υπηρετούν ήδη στο Υπουργείο.
Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι ο πρωθυπουργός περιφρονεί το δημόσιο χρήμα; Οι «γνωστές παθογένειες της διοίκησης», που με τόση καθυστέρηση διαπίστωσε, δεν είναι άλλες από αυτές που εξέθρεψε και υπερασπίστηκε και ο ίδιος σαν αντιπολίτευση, και τις οποίες υπερασπίζεται και τώρα σαν κυβέρνηση, αρνούμενος να κάνει αυτό που χρειάζεται. Να τις διαλύσει. Επειδή δεν θέλει να συγκρουστεί με όσους δημόσιους υπάλληλους αποτελούν ταυτόχρονα και κομματική πελατεία.
Ακόμη και σήμερα με όσα δραματικά διαδραματίζονται, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του επιλέγουν την υπερφορολόγηση των πολιτών, προκειμένου να μην περικόψουν το δημόσιο, και για να στήσουν τον δικό τους μηχανισμό σε αυτό.
Προτίμησαν να ταΐζουν δεκάδες άχρηστες υπηρεσίες, με δεκάδες γραμματείς και μετακλητούς, και συμβασιούχους και κολλητούς και κομματόσκυλα, όλους πληρωμένους από το υστέρημα των πολιτών, μόνο και μόνο για να τρέφεται ο στρατός των ψηφοφόρων, ώστε οι ίδιοι να διατηρήσουν τις καρέκλες της εξουσίας.
Το πρόβλημα μας λοιπόν, δεν είναι «οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης», όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά η υποκρισία και η ακυβερνησία.
thecaller.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πιστεύετε τι μισθό παίρνει η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
O βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και το επίδομα θέσης ευθύνης της υποπ. αγ της περ. α της παρ. 1 του άρθρου 16 (600 €), δηλαδή συνολικά 2.560 ευρώ.

Σε αυτές προστίθενται οι αμοιβές για την πέραν του νομίμου ωραρίου εργασία και πιθανώς και «αποζημίωσης η οποία συνδέεται με την άσκηση ιδιαίτερων ή σημαντικών καθηκόντων (job based remuneration)».

Το Προφίλ μας