Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Επαναφέρουν το αίτημα επανασύστασης του δήμου Βελβεντού – Πενταμελής επιτροπή στον Π. Σκουρλέτη

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ 
Ευελπιστούν να βρουν ευήκοα ώτα, αλλιώς ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή
Την επανασύσταση του πρώην δήμου Βελβεντού διεκδικούν σταθερά οι φορείς της ομώνυμης κωμόπολης, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες, με κάθοδο αυτή τη φορά στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών.
Το ραντεβού με τον Πάνο Σκουρλέτη είχε κλειστεί για την περασμένη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, οπότε ορίστηκε εκ νέου για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι.
Τον υπουργό θα επισκεφτεί εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, της ΜΚΟ και φορέων του Βελβεντού, μία πενταμελής επιτροπή, η οποία θα συνοδεύεται από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, εφ’ όσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν, καθώς για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσκεψη στην περιοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Βελβεντινοί θα θέσουν στον υπουργό Εσωτερικών επιτακτικά το αίτημα της άμεσης ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού από τον «Καλλικρατικό» δήμο Σερβίων – Βελβεντού και της άμεσης επανασύστασης του παλιού δήμου Βελβεντού. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κλίνουν τη λέξη «άμεση» σε όλες τις πτώσεις, έχοντας όπως λένε στο οπλοστάσιο των γνωστών επιχειρημάτων που πολλάκις έχουν κάνει γνωστά, ένα πρόσθετο επιχείρημα: είναι η πρωτοφανής κρίση και η εικόνα διάλυσης, όπως λένε, που βιώνει ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού, ο οποίος δεν μπορεί να περάσει ούτε προϋπολογισμό. Θα εξηγήσουν στον υπουργό Εσωτερικών ότι το Βελβεντό και οι οικισμοί του, δεν έχουν μέλλον και προοπτική ανάπτυξης, εάν παραμείνουν «όμηροι» του ενιαίου δήμου. Στη βάση αυτή θα τονίσουν ότι η ανάγκη ανεξαρτητοποίησης γίνεται ακόμη πιο επιτακτική και πρέπει να είναι άμεση, γι’ αυτό και θα απαιτήσουν να έρθει το συντομότερο το σχετικό νομοσχέδιο για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε την επανασύσταση του δήμου Βελβεντού.
Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ευελπιστούν να βρουν ευήκοα ώτα κατά την συνάντησή τους με τον Π. Σκουρλέτη. Διαφορετικά δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το αίτημά τους δυναμικά. Παραπέμπουν μάλιστα στην απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΜΚΟ στα τέλη του περασμένου έτους. Εκείνη η συνέλευση είχε αποφασίσει τη διεκδίκηση της ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού με σειρά κινητοποιήσεων, μεταξύ των οποίων είχε αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα και παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, όταν θα έρθει το σχετικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια. Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο «πάγωσε» με την αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον Π. Σκουρλέτη να παίρνει τη σκυτάλη από τον Π. Κουρουμπλή. Τώρα ο νέος υπουργός βάζει τις δικές του «πινελιές» στο εν λόγω νομοσχέδιο, προκειμένου να το καταθέσει στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας