ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ YOUNG BUISNESS TALENTS!
– Οι επιχειρηματικές τους προτάσεις προκρίθηκαν από 500 σχολεία πανελλαδικά!
Στην τελική φάση του διαγωνισμού Young Business Talents, που αφορά την επιχειρηματικότητα, προκρίθηκαν δύο ομάδες μαθητών από την περιοχή και συγκεκριμένα από το ΕΠΑΛ Σερβίων και από το ΓΕΛ Τσοτυλίου. Οι ομάδες των δύο σχολείων της περιοχής μας που αποτελούνται από τρεις μαθητές η κάθε μια και τους επιβλέποντες καθηγητές, έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού και θα συναγωνιστούν μεταξύ 75 στο σύνολο σχολείων που πέρασαν στην τελική φάση. Συνολικά στην διαγωνισμό κατατέθηκαν 500 προτάσεις από σχολεία από όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικότερα το Young Business Talents είναι ένας διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή (business simulator) για μαθητές 1ης, 2ας, 3ης Λυκείου (κάθε τύπου) που  επιτρέπει στους μαθητές να εξασκηθούν  στη λήψη όλων των αποφάσεων μέσα σε μια εικονική ‘εταιρεία’, την εταιρία της ομάδας με τη χρήση του προσομοιωτή.  Ο διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή για μαθητές Λυκείου που επιτρέπει να λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις σαν Διοίκηση μιας εταιρίας, να συμμετέχουν στον διαγωνισμό στο Διαδίκτυο, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. (*μαθητές 1ης, 2ας, 3ης Λυκείου κάθε τύπου 15 ως 22 ετών).
Το ΓΕΛ Τσοτυλίου
Ο τελικός θα γίνει στις 2 2Απριλίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα  στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αμερικανικού κολεγίου Ελλάδος στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την υποβολή πρότασης. Οι μαθητές της πρώτης λυκείου από το ΕΠΑΛ Σερβίων και το ΓΕΛ Τσοτυλίου υπέβαλαν τις προτάσεις τους , και κατόρθωσαν να προκρηθούν από 500 ακόμη σχολεία της Ελλάδας, στον τελικό του διαγωνισμού έχοντας ελπίδες για διάκριση!
Οι μαθητές αναλαμβάνουν δύο προϊόντα μιας επιχείρησης (συγκεκριμένα του χορηγού NIIVEA), προσπαθώντας να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη της εταιρείας για τα προϊόντα του αντηλιακού και της ενυδατικής κρέμας. Όλοι οι μαθητές συναγωνίζονται στα ίδια προϊόντα, ο κάθε ένας με ξεχωριστό επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση του προσομοιωτή, τον οποίο χρησιμοποιούν μεγάλες επιχειρήσεις, με στόχο την καλύτερη προώθηση του προϊόντος..
Το ΕΠΑΛ Σερβίων
Πέρα από την εμπειρία, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις για την επιχειρηματικότητα, κάνουν χρήση του προσομοιωτή, ενώ η συμμετοχή στο διαγωνισμό δίνει στους μαθητές δίπλωμα συμμετοχής που μπαίνει στο βιογραφικό τους ως κάτι αντίστοιχο της παρακολούθησης σεμιναρίων πάνω στην επιχειρηματικότητα. Οι μαθητές των σχολείων των Σερβίων και του Τσοτυλίου έκαναν πολύ καλά επιχειρηματικά προγράμματα και οι επιβλέποντες καθηγητές τους αισιοδοξούν για διάκριση!
Μάλιστα, εκτός από το δίπλωμα του τελικού, οι 15 πρώτες ομάδες με την υψηλότερη κερδοφορία θα πάρουν και χρηματικά έπαθλα πέρα από τα δώρα των χορηγών, ενώ η νικητήρια ομάδα θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ισπανία!
Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες από την περιοχή μας!

Β.Σ.
http://www.prlogos.gr/