Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η ΔΑΣ στο ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ

Εν τέλει, πραγματοποιήθηκε το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από ένα χρόνο συνεχόμενων αναβολών.  Στο συνέδριο ψήφισαν λιγότεροι αντιπρόσωποι από το προηγούμενο. Η ΔΑΣ διατήρησε τις δυνάμεις της, εκλέγοντας ένα μέλος στο νέο ΔΣ.
Ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ ήταν μια φτωχή αναφορά στις δράσεις των προηγούμενων χρόνων. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού φτωχή ήταν η δράση του. Έγινε μια αναφορά στις μνημονιακές πολιτικές που αφαίρεσαν δικαιώματα από τους εργαζόμενους χωρίς να συνοδεύεται από μια ουσιαστική εκτίμηση για το πώς αντιπάλεψαν οι εργαζόμενοι τις μνημονιακές πολιτικές, για το πώς οργανώθηκαν οι αγώνες. Κυρίως δεν έγινε κουβέντα για τις ευθύνες της πλειοψηφίας του Ν.Τ. που επί της ουσίας εναπόθεσε όλες τις ελπίδες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην ανάδειξη κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αφοπλίζοντας την αντίσταση των εργαζομένων και κατ’ επέκταση ανοίγοντας δρόμο για την κυβέρνηση να επιβάλει συνεχώς νέα μέτρα.
Σημαντικό επίσης γεγονός ήταν ο αποκλεισμός από το συνέδριο της ΕΛΜΕ Εορδαίας. Το συγκεκριμένο σωματείο έδειξε ενδιαφέρον συμμετοχής, όμως έστειλε λάθος δικαιολογητικά τα οποία διόρθωσε μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ, πριν την αρχή των διαδικασιών του Συνεδρίου. Η πλειοψηφία του προεδρείου καθώς και της απερχόμενης διοίκησης έκαναν τα πάντα για να μη μπει η έγκριση συμμετοχής στο σώμα, τιμωρώντας το σωματείο με αποκλεισμό από τις διαδικασίες. Χωρίς να δικαιολογούμε την διοίκηση του σωματείου, η πρώτη ευθύνη είναι της απερχόμενης πλειοψηφίας του ΝΤ  Κοζάνης, που σταματά μόνο στην  επίκληση για ενεργοποίηση των σωματείων, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να βοηθήσει την συμμετοχή των σωματείων και την αντιπροσώπευσή τους.
Στο Συνέδριο επίσης έπεσε για άλλη μια φορά η μάσκα των «ανεξάρτητων από κόμματα» ψηφοδελτίων από τα οποία εκλέχτηκαν οι περισσότεροι αντιπρόσωποι στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στον ένα ή στον άλλο βαθμό, είναι στρατευμένοι στα κόμματα που επέβαλαν και επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές, που κατά τα άλλα καταδικάζουν.  
Η πλειοψηφία που αναδείχτηκε από το συνέδριο ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει αγώνες που να στρέφονται ενάντια σε όλους τους υπεύθυνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενάντια στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στα κόμματα που υποστηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Σήμερα όμως τέτοιοι αγώνες χρειάζονται.  Η ενεργοποίηση των συναδέλφων στα πρωτοβάθμια σωματεία, η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, στους ταξικούς αγώνες είναι ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτέλεσμα. Είναι ο μόνος δρόμος για να φρενάρουμε τα νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ότι μάς πήραν τα τελευταία χρόνια, για να ανοίξουμε την προοπτική για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού.

28/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας