Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Ημερίδα με θέμα «Οικονομικές και Εμπορικές Συμφωνίες CETA & TTIP – οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία, την οικονομία και την αγροτική παραγωγή»

Με αφορμή την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό που έχει προκαλέσει η έγκριση της ‘’Περιεκτικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά – CETA’’, το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: 

«Οικονομικές και Εμπορικές Συμφωνίες CETA & TTIP – οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία, την οικονομία και την αγροτική παραγωγή»

Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρξει πλουραλιστική ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών αλλά και του ευρύτερου κοινού, για κάθε πτυχή των εμπορικών συμφωνιών CETA & ΤΤΙΡ, για τις επιπτώσεις τους στην εθνική οικονομία, στην κοινωνία,  στην αγροτική παραγωγή και στην ασφάλεια των τροφίμων, στο γεωργό και στον κτηνοτρόφο, στον μεταποιητή των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, στον καταναλωτή και το περιβάλλον. Ακόμη τι σημαίνει ειδικά η CETA για σημαντικά εγχώρια προϊόντα όπως η Φέτα.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Απριλίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα ‘’Κοβεντάρειο’’ στην Κοζάνη.

Η παρουσία των γεωτεχνικών, και όλων των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα του πρωτογενή τομέα κρίνεται επιβεβλημένη και ουσιαστική. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:30 - 11:50 Προσέλευση – Εγγραφή 

11:50 – 12:00 Χαιρετισμοί Διοργανωτών

12:00 - 12.30 ‘’CETA και TTIP - Απλώς εμπορικές συμφωνίες;’’
Εισηγητής: Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Σχολής ΟΠΕ, ΑΠΘ.

12.30 - 13.00 ‘’Επιπτώσεις των Διατλαντικών Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου στην Αγροτική Παραγωγή και στα Τρόφιμα - Φέτα’’
Εισηγήτρια: Καίτη Μυλωνά, Κτηνίατρος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και Επιχειρήσεων Μεταποίησης Ζωοκομικών Προϊόντων, Μέλος της Ελληνικής πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA

13:00 - 13:30 Παρεμβάσεις Φορέων

13.30 - 14:00 Συζήτηση και Συμπεράσματα​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας