Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ικανοποιητική η Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Διεθνή Έκθεση Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών, ProWein 2017



Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών, «ProWein 2017», η οποία έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 19 έως 21 Μαρτίου 2017.

H ProWein είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις της βιομηχανίας για τους επαγγελματίες από την αμπελουργία, την παραγωγή, το εμπόριο και τη γαστρονομία. Οι τοπικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες από τον διεθνή επιχειρηματικό χώρο. H έκθεση συγκέντρωσε 6.500 εκθέτες και 58.500 επισκέπτες από 130 χώρες. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν σημαντικοί εισαγωγείς και αντιπρόσωποι από μεγάλες διεθνείς εμπορικές αλυσίδες. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλος της Messe Dusseldorf,  Hans Werner Reinhard, «Στο πλαίσιο της ProWein 2017 τοποθετήθηκε ένας εξαιρετικά υψηλός αριθμός παραγγελιών και συζητήθηκαν πολλές νέες επιχειρηματικές ιδέες». Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 500 εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, με ειδική στόχευση στους εμπόρους λιανικής πώλησης και τα εστιατόρια, με σκοπό να την ενημέρωσή τους και την ανταλλαγή πληροφοριών. Επίσης, 1.500 εμπειρογνώμονες από τον τομέα του οίνου από 46 χώρες συμμετείχαν σε δημοσκόπηση για τις διεθνείς αγορές κρασιών, τις τάσεις μάρκετινγκ και την ανάπτυξη διαύλων πωλήσεων. Το πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων δημιούργησε άριστες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της προβολής και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την αποστολή των  επιχειρηματιών – εκθετών της περιοχής μας συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος του


Επιμελητηρίου Κοζάνης  κ. Δημήτρης Κοσμίδης, ο οποίος και πραγματοποίησε επαφές με επισκέπτες και  επίσημους που επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο  του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβεκούρας , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, κ.α. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 110 επιχειρήσεις κα αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο των εκθετών της περιοχής μας έλαβε θετικά σχόλια και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Τη συμμετοχή διαδέχθηκε η ικανοποίηση των εκθετών από την Κοζάνη, οι οποίο εξέφρασαν ήδη τις ευχαριστίες τους στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση που τους έδωσε την ευκαιρία να προβάλλουν τα πιστοποιημένα προϊόντα τους και την περιοχή μας σε μια διεθνή έκθεση  του επιπέδου της ProWein .  Το Επιμελητήριο Κοζάνης, κατόπιν αυτού, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας