Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Ψήφισμα με αφορμή της σημερινής (22-6-2017) 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης σε συνεδρίασή της (22-06-2017) εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα με αφορμή της σημερινής (22-6-2017) 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της  ΠΟΕ ΟΤΑ.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων,  αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για το εργασιακό τους μέλλον.
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης  δηλώνει την συμπαράστασή του στον αγώνα για παραμονή στην εργασία, που δίνουν οι εργαζόμενοι (παρατασιούχοι) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον δύσκολο Τομέα της υπηρεσίας καθαριότητας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλές κατηγορίες εργαζομένων στους Δήμους, όπως  είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας (παρατασιούχοι), οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ., οι εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς, καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία της άρσης του αδιεξόδου με άμεση νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή της  εργασιακής τους σχέση σε Αορίστου Χρόνου.
Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει η ομηρία, η εργασιακή ανασφάλεια και η εκμετάλλευση των εργαζομένων.  
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

  Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 Δαλαγιώργος Γεώργιος                                       Ντόκος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας