Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

«Δίκαιη Ανάπτυξη» Για Τους Εργοδότες ΜΑΤ, Βία Και Ανεργία Για Τους Εργαζόμενους

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ κατά κινητοποίησης των Σωματείων και φορέων της Κοζάνης που διαμαρτύρονταν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και μιλούσε για τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση», λίγα μέτρα πιο πέρα, με τα ΜΑΤ, «εξηγούσαν» στους εργαζόμενους τι σημαίνουν όλα αυτά για το λαό. Από τη μία απαγόρευσαν στην ειρηνική συγκέντρωση των σωματείων της περιοχής να προσεγγίσουν τον χώρο που μιλούσε ο πρωθυπουργός, από την άλλη προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών. Αυτό ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού: Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός! ΜΑΤ, βία και Ανεργία για τους εργαζόμενους, κέρδη για τους εργοδότες. Η επίθεση ενάντια στους μισθούς, τις συντάξεις, η επέκταση της φοροεπιδρομής, θα πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν το νέο αυτό φαινόμενο αυταρχισμού. Να δώσουν μαζική-μαχητική απάντηση στην περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος στην Απεργία με στήριξη των σημαντικών απεργιακών Αγώνων σε Μέταλλο, Εμπόριο, Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας