Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Γ. Κασαπίδης: Αδικαιολόγητες "δικαιολογίες" σχετικά με την καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020"

Ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτημά του για την καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του ΕΠΑλ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Έπειτα από αδράνεια δύο ετών και πλήθος κοινοβουλευτικών  παρεμβάσεων για την επίσπευση υλοποίησης του ΕΠΑλ, με απάντησή του το ΥπΑΑτ δικαιολογεί τη σχετική καθυστέρηση με το πρόσχημα της προαπαίτησης ολοκλήρωσης πληρωμών της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. 
Ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος κ ανυπόστατος καθώς ουδεμία σχέση έχει η μια προγραμματική περίοδος με την άλλη. Δεν υφίσταται τέτοιος περιορισμός, ούτε ευρωπαϊκός κανονισμός που να αποκλείει την προκήρυξη μέτρων νέας προγραμματικής περιόδου πριν ολοκληρωθεί η πληρωμή άλλων μέτρων προηγούμενης.
Την ίδια στιγμή ο Υπουργός αποκαλύπτει την διοικητική προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό του Υπουργείου του, καθώς επικαλείται ως αιτία για την καθυστέρηση και αλλαγές που επήλθαν στις δομές του Υπουργείου και έλαβαν χώρα ως το τέλος του 2016. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος - μέλος αυτού του είδους οι αλλαγές αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας ώστε να λάβει το συντομότερο δυνατό σάρκα και οστά η υλοποίηση του προγράμματος. Ιδιαίτερα όταν για πρώτη φορά στα χρονικά η χώρα καταφέρνει να λάβει έγκριση τέτοιου κονδυλίου ύψους 0,5 δισ. €, η ηγεσία του ΥπΑΑΤ όφειλε να έχει τακτοποιήσει προ πολλού τη διοικητική αναδιοργάνωση.
Ο ίδιος ερασιτεχνισμός έκδηλος και στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων του Υπουργείου. Την ώρα που το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον απαιτεί άμεσα τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι προσκλήσεις γι αυτές, δύο χρόνια μετά, ακόμη εκκρεμούν. Αντί αυτού προτεραιότητα δόθηκε στην προκήρυξη της τεχνικής βοήθειας και στη συλλογή αλιευτικών δεδομένων.
Η σύγχυση και η έλλειψη ικανότητας ιεράρχησης προτεραιοτήτων περισσεύουν".
Επισυνάπτεται και η απάντηση του ΥπΑΑΤ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας