Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 – Τετάρτη 30 Αυγούστου

Την Τρίτη, 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ερμηνείας που είχε προκηρύξει το 17ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης. Η κριτική επιτροπή που αποτελούσαν οι καθηγητές του Σεμιναρίου, ανακοίνωσε τα εξής αποτελέσματα:
Α' Βραβείο: Αναστάσης Ζαφειρόπουλος, πιάνο

Β' Βραβείο:  από κοινού ο Δημήτρης Πούλιος, πιάνο και ο Κωνσταντίνος Αβδημιώτης, φλάουτο
Γ' Βραβείο:   από κοινού ο Πέτρος Δημητριάδης, φλάουτο και η Αθανασία Κοντού, πιάνο
Ειδικό Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης σε νεαρή ηλικία: Αναστασία Σουλιώτη, πιάνο
Βραβείο Κοινού: Δημήτρης Πούλιος, πιάνο.





Προτελευταία μέρα εργασιών του 17ου Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης, η Τετάρτη, 30 Αυγούστου, με μια συναυλία σπουδαστών και μια βραδινή συναυλία των Poor Cousins στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Συγκεκριμένα, στις  7.00 μ.μ. οργανώνεται στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης συναυλία σπουδαστών πιάνου, εγχόρδων και πνευστών οργάνων, στην οποία θα παρουσιαστούν συμμετέχοντες στο σεμινάριο σε σύνολα ή έργα για σόλο όργανο.
Το βράδυ στις 10.00 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, συναυλία με τους ρυθμούς της Κέλτικης μουσικής των The Poor Cousins, που αποτελούνται από τη Naomi Morse (βιολί, φωνή) και τον Emmet Mc Gowan (κιθάρα, φωνή). Με ρίζες εκατέρωθεν του Ατλαντικού (ΗΠΑ και Ιρλανδία), συνδυάζουν τραγούδια ζεστά και προσωπικά, με τολμηρές και προκλητικές μελωδίες σε ένα χαλαρό ύφος. Στο βιολί, η Naomi ανακαλύπτει ήχους εκρηκτικούς και αέρινους συνάμα που δένουν άψογα με τους συνοδευτικούς ρυθμικούς και εκλεπτυσμένους ήχους της κιθάρας του Emmet. Έχοντας ως έδρα τους τη Νέα Υόρκη, οι Poor Cousins ερμηνεύουν διάφορα είδη παραδοσιακής μουσικής από την Αμερική, τη Νέα Αγγλία, την Ιρλανδία, το Κεμπέκ και τη Σκωτία. Πέρα από τις τακτικές εμφανίσεις τους στην περιοχή της Νέας Υόρκης, έχουν κάνει εμφανίσεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.                                                    Οι Poor Cousins επισκέπτονται το ΔΣΜΚ χάρη σε χορηγία από το Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης.
Στη συναυλία συμμετέχουν και σπουδαστές του ΔΣΜΚ που παρακολούθησαν τριήμερο σεμινάριο με τους δύο ξένους μουσικούς.
Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook  του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου:  12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες,  10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων,   5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.
Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062     e-mail: seminaria.dipethekozanis@gmail.com

Χορηγοί:
Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σεμινάριο και συναυλία 30ης Αυγούστου), Πιάνα Γιαννακίδη (χορηγία πιάνου συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας