Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αρχιερατική Παράκληση της Παναγίας στο Βαθύλακκο.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Διατρέχοντας την παρακλητική περίοδο του Δεκαπενταυγούστου 2017 από Ενορία σε Ενορία (από χωριό σε χωριό) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος χοροστάτησε (10-8-2017) στην Αρχιερατική Παράκληση στον ιερό ενοριακό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Βαθύλακκο και κήρυξε το θείο λόγο.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παύλο συνόδευε ο αρχιδιάκονος Μάξιμος Γεωργόπουλος και τον υποδέχτηκαν στον ιερό ναό των Ταξιαρχών Βαθυλάκκου ο οικον. Νικόλαος Τσιπλακάκης εφημέριος Βαθυλάκκου, ο πρεσβ. Νικόλαος Κανταρτζής εφημέριος Μεσιανής-Κουβουκλίων και ο πρεσβ. Λάζαρος Βασδέκης εφημέριος Λευκάρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Παύλος μίλησε για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου με κεντρικό πρόσωπο αυτό της Παναγίας και κεντρικό γεγονός της περιόδου αυτό της Κοίμησής της.

Ο Σεβ. αναφέρθηκε και στις Παρακλήσεις της Παναγίας (Μικρή και Μεγάλη, που τελούνται εναλλάξ αυτήν την περίοδο) στη σημασία για το βίο των χριστιανών αυτών των Παρακλήσεων-προσφυγών-καταφυγών στην Παναγία, ‘’την Μάνα του Σωτήρος μας Χριστού!’’ (Εγκύκλιος ποιμαντορική, Δεκαπενταύγουστος 2017).

Ο Σεβ. μίλησε για την εξομολόγηση και τη νηστεία των ημερών, έδωσε πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές στο εκκλησίασμα και ευλόγησε το λαό.



‘’Προς τίνα καταφύγω άλλην, Αγνή; πού προσδράμω λοιπόν, και σωθήσομαι; πού πορευθώ; ποίαν δε εφεύρω καταφυγήν; ποίαν θερμήν αντίληψιν; ποίαν εν ταις θλίψεσιν βοηθόν; Εις σε μόνην ελπίζω, εις σε μόνην καυχώμαι, και επί σε θαρρών κατέφυγον.’’. (Τροπάριο Θ’ Ωδής Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος).

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
11-8-2017
Εύπλου του Διακόνου και Μάρτυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας