Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Υπουργοί Παιδείας με κλήρωση...

Ζούμε στον αστερισμό της ισοπέδωσης εν ονόματι της δημοκρατίας. Αφού το εμπόριο ελπίδας εξάντλησε πλέον την όποια δυναμική του το νέο κυβερνητικό «αφήγημα» με καθοδήγηση του πρωθυπουργού είναι το εμπόριο ισότητας. Προς τα κάτω βέβαια γιατί είμαστε κατά του επάρατου ανταγωνισμού αφού όπως είπε ο ίδιος κ.Τσίπρας δεν πρόκειται να επιτρέψει συνθήκες...ακαδημαϊκού survivor.
Έτσι μετά τον πρωτοποριακό νόμο για την παιδεία, που καταργεί τα ξενόφερτα συμβούλια με τους διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς και μας επαναφέρει στο λαμπρό καθεστώς της δεκαετίας του 80 ήρθε και η ώρα να τελειώνουμε με τις επιβραβεύσεις των μαθητών που ανταγωνίζονται για να διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο του σημαιοφόρου. Γιατί όπως είπε ο πρωτοπόρος υπουργός της Παιδείας «στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους»!
Ο πολυμαθής στην ιδεολογική στρεψοδικία κ. Γαβρόγλου δεν τόλμησε βέβαια να καταργήσει ως αναχρονιστικές τις παρελάσεις όπως ζητούσε στο παρελθόν η Αριστερά, αλλα αποφάσισε να μας κάνει μαθήματα ισότητας πιστεύοντας ότι θα ευχαριστήσει το ακροατήριο του. Η επιβράβευση, η αριστεία είναι προφανώς κατάλοιπα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, που οι σύγχρονοι οραματιστές μιας κομμουνιστικής ουτοπίας δεν μπορούν να ανεχθούν.

Κι αφού δεν μπορούμε να πετύχουμε την ισότητα με άλλο τρόπο, αφού δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο άνευ προσπάθειας ξεμπερδεύουμε με μια κλήρωση. Έτσι ούτε οι μαθητές θα πονοκεφαλιάζουν, ούτε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έχουν την άχαρη δουλειά να επιλέγουν...

Αφού λοιπόν ούτε η γνώση, ούτε η αριστεία είναι προτέρημα,αφού όλοι έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το σχολείο τους γιατί να μην γενικεύσουμε την κλήρωση σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής; Γιατί όλοι οι βουλευτές για παράδειγμα να μην έχουν δικαίωμα να διεκδικούν, ως ίσοι μεταξύ ίσων ένα υπουργικό αξίωμα; Ίσως έτσι θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουμε κάποτε ένα πραγματικά άξιο, ικανό και αποτελεσματικό υπουργό Παιδείας...

Άλλωστε η μισή Ελλάδα ελπίζει κάθε βδομάδα ότι θα λύσει τα προβλήματα της στο joker. Μπορούμε λοιπόν, όπως στην αρχαία Αθήνα να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο δημοκρατίας, εκλέγοντας με κλήρωση αυτούς που θα μας κυβερνούν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας