Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε τόπος και τραγούδι» στη Σιάτιστα

Η μουσική παράδοση της Σιάτιστας, τα Αρχοντικά της πόλης, η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου θα προβληθούν μέσα από το φακό της εκπομπής «Ο τόπος και το τραγούδι του» με το Γιώργο Μελίκη περίπου στα μέσα Οκτωβρίου. Το συνεργείο της ΕΡΤ βρέθηκε στη Σιάτιστα το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017
και πραγματοποίησε τα γυρίσματα της εκπομπής στο Αρχοντικό Πούλκως, στο Αρχοντικό Νεραντζόπουλου, στο Αρχοντικό Δόλγκηρα που λειτουργεί ως λαογραφικό μουσείο υπό την ευθύνη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Μαρκίδες Πούλιου», στην επισκέψιμη παραδοσιακή κατοικία Τσιότσιου – Ντέρου και σε διάφορα σημεία της πόλης.
Για τις ανάγκες της εκπομπής συμμετείχαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Σιάτιστας, ο Ιππικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Άγιος Μόδεστος», ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Μαρκίδες Πούλιου», η παραδοσιακή ορχήστρα «Χάλκινη Πανδαισία», ο λαογράφος κ. Γεώργιος Μπόντας και  πολίτες της Σιάτιστας. Το παρόν στα γυρίσματα έδωσε και η Δημοτική Αρχή, καθώς και οι προϊσταμένες των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη και Κοζάνης  Αρετή Χονδρογιάννη.
Ο Δήμος Βοίου ευχαριστεί θερμά την ΕΡΤ3, τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελίκη και όλους τους συντελεστές της εκπομπής για την προβολή, όλους όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της εκπομπής και όσους βοήθησαν εθελοντικά για τις ανάγκες των γυρισμάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας