Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της παιδικής παράστασης «Η Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ένα γλάρο να πετάει»

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας για την παρουσίαση της παιδικής θεατρικής παράστασης με τίτλο «Η Ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ένα γλάρο να πετάει», μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Θέμης Λιάκος, η καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος και η σκηνοθέτης της παράστασης Μαίρη Ανδρέου. Ο πρόεδρος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την άψογη συνεργασία των δυο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και μίλησαν για την επιλογή του έργου και τους στόχους της θεατρικής παράστασης. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάκος τόνισε ότι «πέρα από τα ψυχαγωγικά στοιχεία της παράστασης, πιστεύουμε το έργο να αποτελέσει ένα ισχυρό διδακτικό μέσο για τους δασκάλους». Η κ. Δημοπούλου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της παιδικής σκηνής για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης επισημαίνοντας ότι το παιδικό κοινό δεν είναι δεύτερης αξιολόγησης κοινό και  τονίζοντας ότι  «ένα καλό θέατρο είναι για όλες τις ηλικίες και οφείλουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τις παιδικές παραστάσεις τον εκπαιδευτικό ρόλο του θέατρο. Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας θεωρούμε πως συμπλέουμε σε όλα αυτά και για αυτό επιλέξαμε να συνεργαστούμε σε αυτή τη θεατρική παραγωγή».
Η συμπαραγωγή των δύο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι το αποτέλεσμα της κίνησης συνεργασίας των «Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων του άξονα της Εγνατίας Οδού»  που αποσκοπεί στη διατήρηση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και στην αναβάθμιση του ρόλου τους στις τοπικές κοινωνίες.
«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» είναι ένα παραμύθι που διαπραγματεύεται αξίες όπως η άδολη φιλία, η δικαιοσύνη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος. Οι ήρωες της παράστασης μαθαίνουν να εκτιμούν να σέβονται και να αγαπούν χωρίς να θέλουν να αλλάξουν τον Άλλον. «Όσο διαφορετικοί και αν είμαστε, όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια θέλω και πάντα αποζητάμε τη στοργή και την αγάπη» σημείωσε η σκηνοθέτης της παράστασης Μαίρη Ανδρέου.
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε επί σκηνής με ένα μικρό απόσπασμα του έργου από τους ηθοποιούς της παράστασης.
Η θεατρική παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, ενώ η πρεμιέρα για το κοινό της Κοζάνης έχει προγραμματιστεί στις αρχές  Ιανούριου 2018.

'Η Ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει'', μια συμπαραγωγή των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης & ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.
Πρεμιέρα 15 Οκτώβρη ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας,
Πρεμιέρα 3 Ιανουαρίου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Συγγραφέας: Luis Sepulveda
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης, Εκδόσεις Opera
Διασκευή: Μαίρη Ανδρέου
Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου
Πρωτότυπη Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σκηνικά- Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κίνηση – Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Θέμης Θεοχάρογλου, Μαίρη Ανδρέου
Ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Μουσική Διδασκαλία: Βάλια Μαυρίδου
Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονι Λούκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πωλίνα Καμπούρη
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης
Περούκες: Holly Grace
Βίντεο -2d animation: Δημήτρης Ζάχος
Σχεδιασμός anιmation: Νατάσα Ανδρέου
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος

Ηθοποιοί
Αλέξανδρος Ζαφειριάδης
Γιάννης Καράμπαμπας
Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη
Σωτήρης Καρκαλέμης
Αλκιβιάδης Μπακογιάννης
Χρυσή Μπαχτσεβάνη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας