Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Γιου φάουλ;

Του Θανάση Χειμωνά
Στον εμβληματικό σατιρικό δίσκο «Πατάτες» που κυκλοφόρησε στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 ο Χάρρυ Κλυνν, κάνοντας χιουμοριστική αναφορά στην είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, είχε βάλει τον Στέλιο Καζαντζίδη να τραγουδάει στα αγγλικά. Έλεγε, με τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή ο Κλυνν-Καζαντζίδης:
«Άι εμ αλόουν εντ γιου αρ γουιδ ανάδερ
Στάκαμαν μάι ντάρλινγκ ορ άι γουιλ τζαμπ γουρ μάδερ».
Ήταν η εποχή που ο τεράστιος Νίκος Βαμβακούλας διαφωνώντας με σφύριγμα ξένου διαιτητή που του είχε πει: “You. Foul” είχε αναρωτηθεί έκπληκτος δείχνοντας τον εαυτό του: «Γιου φάουλ»;

Έχουν περάσει τρεισήμισι δεκαετίες από τότε. Για την απερίγραπτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως είναι σαν χθες…
Όπως φαίνεται ο υπουργός Άμυνάς  μας, ο Πάνος ο Καμμένος, είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη φιλική σχέση με την Ολλανδέζα ομόλογό του, Τζίνιν Χένις, η οποία αποτελεί πλέον παρελθόν για την ολλανδική κυβέρνηση. Συγκινημένος λοιπόν τουίταρε: «You was the best Minister of Defence. Jeanine your country need you, all Europeans and NATO MOD knows your hard work and we wait you back».
Αγγλικά επιπέδου «Come with me για να την βρεις» του #2 της κυβέρνησής μας. Το κακό μάλιστα είναι πως στο τουίτ του ο Πανούλης  τάγκαρε την μικρή Ολλανδέζα. Κάτι που σημαίνει πως τόσο εκείνη όσο και κάποια εκατομμύρια άλλοι ευρωπαίοι διάβασαν την αλλόκοτη τούτη δήλωση συμπαράστασης.
Φυσικά, το θέμα μας δεν είναι ένα ανορθόγραφο τουιτ. Ωστόσο, μέσα στους 140 αυτούς χαρακτήρες απεικονίζεται όλη η προχειρότητα, η ανικανότητα και η αμορφωσιά της ελληνικής κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία οι δύο επικεφαλής ενός κράτους να μη γνωρίζουν έστω τα βασικά της αγγλική γλώσσας. Θα μου πείτε εδώ δε κατέχουν καλά καλά την ελληνική γλώσσα.
 Δεν πειράζει όμως. Είπαμε: Το μότο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το: «Είμαστε σαν κι εσάς». Και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκείνους τους παντελώς αμόρφωτους και αστοιχείωτους νεοέλληνες που επιμένουν να τους υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα.
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας