Εκπληκτικό το πολιτικό «στιλάκι» της κυρίας Ρένας Δούρου. Εκθέτει τον πρωθυπουργό, προσβάλλει τη μνήμη των τραγικών θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες, συγκρούεται βάναυσα με την κοινή λογική και αυτογελοιοποιείται ισχυριζόμενη ότι «αν προκύψουν ευθύνες για την Περιφέρεια, θα τις αναλάβω»! Εχουμε ήδη βρει με τους συνεργάτες μου μια πλειάδα δηλώσεών της, στις οποίες με θράσος χιλίων πιθήκων κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και δεσμεύεται ότι… θα πάει σπίτι της αν δεν φτιάξει ή εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δεν ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα, το αποχετευτικό δίκτυο και τις αντιπυρικές ζώνες στην Περιφέρεια. Εχει περίπου τρία χρόνια στην καρέκλα, «αθέατη», μακριά από την κυβερνητική φθορά και ουσιαστικά είναι «ανύπαρκτη». Το παίζει…
«παγώνι» και «σφυρίζει» ξεδιάντροπα στη βροχή, υποβάλλοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την τραγωδία, βγάζοντας απέξω τεχνηέντως τον εαυτό της, δηλαδή τον βασικό πολιτικά υπεύθυνο για αυτή την ανείπωτη συμφορά. 
Φυσικά, επειδή την κράζουν όλοι και την αξιολογούν πλέον ως τη χειρότερη περιφερειάρχη που έχει γνωρίσει η Αττική, βγήκε με νεότερη δήλωση για να πει ότι «θα αναλάβει τις ευθύνες της, αν προκύψουν για την Περιφέρεια!». Μάλιστα, χωρίς να καταλαβαίνει τη γελοιοποίησή της και τον πολιτικό αφορισμό της για την ομαδική «δολοφονία» 16 ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές, άρχισε να λέει ένα καινούργιο «παραμύθι», ότι βρήκε «γυμνή την Περιφέρεια» και ότι δεν προτίθεται να αναλάβει «τις ευθύνες όλων των πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος».
Μιλάμε για ένα ανεύθυνο άτομο και μια ανεγκέφαλη πολιτικό, που δεν αντιλαμβάνεται ότι μπροστά σε φέρετρα, είναι καλύτερο να σιωπάς και να σεμνύνεσαι, παρά να επιχειρηματολογείς με ανούσια και ασεβή λόγια.
Η κυρία, που κακώς ασχολήθηκε με την πολιτική και κάκιστα την ψήφισαν οι περιπλανημένοι Ελληνες πολίτες, δεν έχει μάθει ή δεν θέλει να ξέρει ότι όταν αναλαμβάνεις πολιτική θέση, έχεις και τις ευθύνες που απορρέουν σε τέτοια πικρά και τραγικά γεγονότα. Δεν πηδάς σαν «καγκουρό» ή δεν τρέχεις σα «νυφίτσα» να κρυφτείς πίσω από το παρελθόν. Πολύ περισσότερο όταν έχεις δεσμευτεί μπροστά σε κόσμο για να πάρεις ψήφους, ότι όλα αυτά θα διορθωθούν επί των ημερών σου. Δεν έκανες τίποτα και η «Ευρυδίκη» μετέτρεψε εύκολα σε Μπαγκλαντές τις φτωχογειτονιές στη Νέα Πέραμο, στη Μάνδρα και στα Μέγαρα.
Η κυρία Ρένα Δούρου με τις δηλώσεις της καθίσταται… δούρειος ίππος για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση που την πρότεινε ως κελεπούρι για την καρέκλα τής μίνι πρωθυπουργού στην Αττική. Εκτός αν ήθελε να την ξεφορτωθεί και έτσι τη φόρτωσε στις πλάτες των άτυχων κατοίκων της περιοχής. Από την ώρα που άρχισαν να ανασύρονται νεκροί από τα λασπόνερα, οι δηλώσεις τής «κολλητής» μέχρι πρότινος του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι όχι μόνο θέλει να αποφύγει τις ευθύνες της αλλά και να τις μεταφέρει στους προηγούμενους. Οι δε ενέργειές της αποδεικνύουν τον πανικό της και την απελπισμένη προσπάθειά της να μετατοπίσει αλλού τις κατάρες και τους αφορισμούς των τραγικών οικογενειών, που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες.
Αναυδος ο κόσμος παρακολούθησε στα δελτία ειδήσεων την Κυρία να ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και τις καταστροφές των περιουσιών, ενώ η ίδια εκ της θέσεως (και μερικοί αρμόδιοι υπουργοί) είναι οι απολύτως ένοχοι του αίματος που χύθηκε στις πληγείσες φτωχογειτονιές. Με απίθανη υποκρισία είπε: «…ώστε επιτέλους να συνδράμω, προκειμένου αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν!».
Ποιος ήταν υπεύθυνος να ενδιαφερθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα; Ποιος «βομβάρδιζε» την κοινή γνώμη με υποσχέσεις για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αρπάξει τις ψήφους των πολιτών; Ποιος έλεγε ότι αν δεν γίνουν αυτά τα έργα θα πάει αμέσως στο σπίτι του; Και γιατί δεν έχει τώρα την ευαισθησία, την αξιοπρέπεια, την πολιτική ευθύνη, τη συναίσθηση του κακού που έγινε, ώστε να παραιτηθεί και να πάει σπίτι της; Μπορεί να μείνει έστω και μία ώρα στην Περιφέρεια; Αυτό είναι το μοντέλο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ; Παχιά λόγια για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ασθενεστέρων και μετά… το «παγώνι» γίνεται… «νυφίτσα»; Οταν δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε τις τραγωδίες και χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι, το παίζουμε «σαλονάτοι» και λέμε «οι έρευνες θα δείξουν ποιοι φταίνε για να τιμωρηθούν»; Και εδώ που τα λέμε, ποιοι φταίνε; Οι θυρωροί στα κτίρια της Περιφέρειας; Οι σύμβουλοι της κυρίας Δούρου, οι αντιπεριφερειάρχες; Η γραφειοκρατία; Ο προϋπολογισμός; Αμα συνεχίσει να λέει ότι δεν φταίει η ίδια, θα σηκωθούν οι πνιγμένοι από τα φέρετρα και οι πολίτες θα την πάρουν με τις πέτρες. Αν τολμάει, ας πάει στην κηδεία των θυμάτων. Θα έπρεπε να έχει την εντιμότητα να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να παραιτηθεί για την ομαδική «δολοφονία» που λόγω αδιαφορίας, ανεπάρκειας και αμέλειας διαπράχθηκε. Η περίπτωση της κυρίας Δούρου είναι ενδεικτική του… Δούρειου Ιππου μιας περίεργης αριστερο-δεξιάς, που κατέλαβε την εξουσία με αντιμνημονιακά και φιλολαϊκά επιχειρήματα, για να μετατραπεί εντός ολίγου σε δήμιος της μεσαίας, της αστικής τάξης, αλλά και των ασθενεστέρων εισοδηματικά στρωμάτων, που, αφού «κήδεψε», ρίχνει πάνω στο μνήμα τους κόλλυβα - μερίσματα από τις σάρκες τους…
Ελευθερία του τύπου- http://etypou.gr