Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση με θέμα: «Η δημοσιογραφία σε κίνδυνο, fake news, παραπολιτικά και άλλα δαιμόνια»

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας δίνει την αφορμή για μία ακόμη φορά να συζητήσουμε για τα θεμελιώδη προτάγματα αυτού του αγώνα και την απήχηση τους στη σημερινή πραγματικότητα. Ένα από τα βασικότερα αιτήματα, πέρα από την ελευθερία και τη δημοκρατία, ήταν η αποκατάσταση της 4ης άτυπης εξουσίας, της ελεύθερης δημοσιογραφίας, σκοπός της οποίας είναι ο έλεγχος των υπόλοιπων τριών εξουσιών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, όμως ειδικά τα τελευταία χρόνια η εξάπλωση του internet και ακολούθως η έκρηξη της απήχησης των social media δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για παραδημοσιογραφικά φαινόμενα όπως τα fake news, τα παραπολιτικά και η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας τα οποία αποτελούν ένα παραμορφωμένο είδωλο της υγιούς δημοσιογραφίας.

Με βάση τα παραπάνω η  Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη Τόπος να ζεις” διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η δημοσιογραφία σε κίνδυνο, fake news, παραπολιτικά και άλλα δαιμόνια» και καλεσμένους ομιλητές τους δημοσιογράφους Δέσποινα Αμαραντίδου, Σπύρο Κουταβά, Ζήση Πιτσιάβα και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη με τους οποίους θα συζητήσουμε το θέμα τόσο σχετικά με την τοπική όσο και με την παγκόσμια διάστασή του. 

Την συζήτηση θα συντονίσει η Ιωάννα Κωσταρέλλα, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00 στο καφέ-μπαρ Μπλε Ελάφι που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά 42 στην Κοζάνη.

Σας περιμένουμε.
Δημοτική Κίνηση  «Κοζάνη Τόπος να ζεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας