Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η επανασύσταση της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς από την Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς "Θωμάς Μανδακάσης" και η πρώτη της εμφάνιση με χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στις 23/12/2017

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς, το τρέχων έτος 2017, μαζί με τον αρχιμουσικό της κ. Ιωάννη Τσακιρίδη κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την επανασύσταση της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, η οποία τελεί υπό την διοίκηση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης,
Παιδείας και Αθλητισμού. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς μουσικά όργανα και εξοπλισμό κατάφερε με δικές τις ενέργειες να συγκεντρώσει ένα ικανό αριθμό μουσικών οργάνων, διαθέσιμων για τους μαθητές της, επιτυγχάνοντας την δημιουργία ενός πρώτου μουσικού συνόλου, το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε ότι εφ' όσον υποστηριχθεί κατάλληλα από τους τοπικούς φορείς, θα αποτελέσει τις σταθερές βάσεις για την δημιουργία μιας αξιόλογης και μεγάλης φιλαρμονικής, ικανής να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου μας.
   Την εορταστική περίοδο παραμονής των Χριστουγέννων, το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής, επισκέφθηκε φορείς και τοποθεσίες της Καστοριάς παρουσιάζοντας χριστουγεννιάτικα μουσικά τεμάχια, δημιουργώντας εύθυμη και θετική ατμόσφαιρα με την παρουσία της. Οι νέοι μουσικοί της φιλαρμονικής κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, πραγματικά αξιέπαινη, αφιερώνοντας χρόνο από τις ασχολίες και υποχρεώσεις τους, για να παρακολουθούν τα μαθήματα και τις δοκιμές του συνόλου με μεγάλο ενδιαφέρον για μάθηση και συμμετοχή. 
   Η Ακαδημία μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, ώστε σύντομα να έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και σε άλλες εκδηλώσεις της Καστοριάς, όντας ένα ενεργό ορχηστρικό μουσικό σύνολο, χρήσιμο για τον τόπο μας, δημιουργώντας μια ουσιαστική παραγωγική δομή παιδείας και πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας