Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Eφυγε από τη ζωή η Αγγέλα Κοκκόλα

Η επί πολλά χρόνια στενή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Εκτός από διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1994-1999.
Η Αγγέλα Κοκκόλα διετέλεσε από το 1981 μέχρι το 1989 διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και προϊσταμένη της γραμματείας του.
Επίσης, είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1994-1999.
Στις ευρωεκλογές του 1994 τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής μέχρι το 1999.
Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1932 στην Λάρισα και είχε κάνει σπουδές στο Pierce College και τη Σχολή του ΕΟΤ, ενώ εργάστηκε στον ΟΗΕ, στη Βουλή των Ελλήνων και στην Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία (International Social Service).

Έγινε γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου το 1964, με μεσολάβηση της τότε οικονομικής συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου Βιργινίας Τσουδερού, με την οποία γνωρίζονταν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Τον Ιούλιο του 1965 αποσπάστηκε στο γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου και παρέμεινε μέχρι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μήνυμα Γιώργου Παπανδρέου
Μήνυμα για τον θάνατο της Αγγέλας Κοκκόλα έστειλε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:
«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος.
»Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα.
»Καλό ταξίδι, Αγγέλα».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας