Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Συμμετοχή παιδιών του Ελεύθερου Σχολείου στα εργαστήρια ρομποτικής της ARTiRobots

Μια εντυπωσιακή για τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου και όχι μόνο, συνεργασία ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα, μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής της ARTiRobots.
Αυτή η συμμετοχή αποτελούσε μεγάλη επιθυμία τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτών του Ελεύθερου Σχολείου. Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να χτίσουν χρήσιμες για το μέλλον
τους δεξιότητες, αναπτύσσοντας την αυτοεκτίμηση τους, ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση τους, αλλά και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα, να καινοτομούν, να διαχειρίζονται ένα έργο και όλα αυτά μέσα από δημιουργικές ενέργειες που ευνοούν την κριτική τους σκέψη.
Επιπλέον, τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE – FLL® μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του εργαστηρίου. Συνολικά, τριάντα μαθήτριες/τές από την Κοζάνη, ηλικίας 10 – 16 ετών, χωρισμένες/οι σε τρεις ομάδες θα διαγωνιστούν στην Θεσσαλονίκη, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου. Εκατό ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα θα βρίσκονται εκεί με σκοπό την διάκριση και την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί και αυτός στην Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαρτίου.
Δεν μένει παρά να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της ARTiRobots για τη σημαντική και πρωτόγνωρη αυτή ευκαιρία που δίνει στα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην αποστολή της Κοζάνης στον επερχόμενο παγκόσμιο διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να επικοινωνείτε:
ARTiRobots: 6973824020, artirobot@yahoo.gr, @ARTiRobots  
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: 2461049799, infokoz@arsis.gr, @Arsis.Kozanis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας