Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς εφημερίες η Ορθοπεδική του νοσοκομείου Κοζάνης – Στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας παραπέμπονται τα επείγοντα περιστατικά

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μπορεί να ακούμε για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, μπορεί πράγματι να βγαίνουν διαγωνισμοί για προσλήψεις ή να υπογράφονται αποφάσεις πρόσληψης γιατρών για τη στελέχωση των νοσοκομείων της περιοχή μας, αλλά η έλλειψη γιατρών εξακολουθεί να αποτελεί μια αγιάτρευτη πληγή για τα νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειάς μας, αφού κάθε τόσο κλείνει μια κλινική ή κάποιο τμήμα στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας ή δεν εφημερεύει το τάδε ή το δείνα τμήμα, διότι δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό. Αυτή τη φορά χωρίς εφημερίες μένει η Ορθοπεδική κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, για αρκετές μάλιστα μέρες, όπως φαίνεται σε σχετικό έγγραφο – απόφαση του διοικητή των νοσοκομείων Μαμάτσειο Κοζάνης –
Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας που παρουσιάζει το «e-ptolemeos.gr». Από την απόφαση του Γιώργου Χιωτίδη, προκύπτει ότι η Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κοζάνης δεν εφημέρευε ήδη για δύο ημέρες (15 και 17 Ιανουαρίου) και δεν θα εφημερεύει για άλλες τέσσερις μέρες ακόμα. Ειδικότερα η Ορθοπεδική του Μαμάτσειου δεν θα εφημερεύσει για ένα συνεχές τριήμερο και συγκεκριμένα το ερχόμενο Παρασκευο- Σαββατοκύριακο, δηλαδή αύριο Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ούτε και στις 30 Ιανουαρίου.



Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι η Ορθοπεδική κλινική του Μαμάτσειου έμεινε με τρεις μονάχα Ορθοπεδικούς, καθώς έληξε η σύμβασης του Ορθοπεδικού Ηλία Σαρβάνη, του ενός από τους τρεις επικουρικούς γιατρούς που τη στελεχώνουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι εφημερίες του μήνα από τους 3 εναπομείναντες Ορθοπεδικούς, εκ των οποίων μονάχα ένας, ο διευθυντής, είναι μόνιμος. Ως εκ τούτου, όλα τα επείγοντα περιστατικά του νομού Κοζάνης θα εξυπηρετούνται κατά τις παραπάνω ημερομηνίες από την Ορθοπεδική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση του διοικητή του Μαμάτσειου –Μποδοσάκειου Γ. Χιωτίδη.

Σοβαρές παρενέργειες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα σημάνει ταλαιπωρία μονάχα για τους πολίτες από απομακρυσμένες περιοχής του νομού Κοζάνης, όπως για παράδειγμα από την περιοχή των Σερβίων ή του Βοΐου που θα πρέπει για οποιοδήποτε επείγον ορθοπεδικό πρόβλημα να απευθυνθούν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αλλά και για το παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη. Καθώς, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα επιφορτιστούν με έξτρα δουλειά, με έξτρα διακομιδές από το νοσοκομείο Κοζάνης στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, τη στιγμή που ως γνωστόν το ΕΚΑΒ λειτουργεί με πολύ κατώτερο από το προβλεπόμενο διασωστικό προσωπικό, με συνέπεια να μην χρησιμοποιούνται τα νέα ασθενοφόρα με τα οποία εξοπλίστηκε το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, όπως κατήγγειλε στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας