Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ο απίστευτος διάλογος Βαρουφάκη -Τσίπρα: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;» -«Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω»

Mε κάθε ευκαιρία ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης επιτίθεται με απίστευτη σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Το ίδια κάνει και σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, υποστηρίζοντας πως αποκάλεσε «ηλίθιο» των πρωθυπουργό, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν και οι Ευκλείδης Τσακλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης.
Οταν είπε στον Τσίπρα «είσαι εντελώς ηλίθιος;»
Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε ότι αποκάλεσε Αλέξη Τσίπρα ηλίθιο όταν εκείνος του αποκάλυψε τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%.
«Του είπα "είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα;". Και μου απάντησε: "Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω"», είπε ο Βαρουφάκης. Και έσπευσε να προσθέσει πως στην πραγματικότητα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό με πιο σκληρό τρόπο απ’ ό,τι «ηλίθιος».

«Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας», ανέφερε επίσης. Και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός. 
Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ξανά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα. Όπως τόνισε, δεν ήθελε εξαρχής και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%», υποστήριξε.
Κατά μέτωπο επίθεση στον «yes man» Ευκλείδη Τσακαλώτο
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «με Τσίπρα και Τσακαλώτο είναι όλα πιο εύκολα», ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε στον αντικαταστάτη του στο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Κάποτε έβγαζε γλώσσα στον Σόιμπλε. Δεν ήταν "yes man", έγινε στις 6 Ιουλίου. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω, γιατί είδα αυτή τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου», είπε.
«Ο Χουλιαράκης είναι ο εντολοδόχος της τρόικας»
Συνεχίζοντας τις βολές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης δεν «ξέχασε» τον Γιώργο Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε εξαρχής εντολοδόχο της τρόικας. «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα, ούτε για το υπουργείο μου», πρόσθεσε.
Για τη Θεσσαλονίκη: «Αλλο το κομματικό και άλλο το κυβερνητικό πρόγραμμα»
Και η ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε στην ίδια συνέντευξη, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να υποστηρίζει πως το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ήταν φρικτό. Μάλιστα, όπως είπε, όταν το διάβασε ήθελε να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν διάβασα το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", γιατί είχαμε συμφωνήσει ότι οποιοδήποτε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα το είχαν περάσει και από μένα να το δω, δεδομένου ότι ήθελαν τη βοήθειά μου -αυτό δεν έγινε ούτε καν συμβουλευτικά, το είδα στο διαδίκτυο-, έφριξα. Όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί, αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί. Θύμωσα τόσο πολύ που έκατσα όλο το βράδυ και έγραψα ένα πύρινο άρθρο. Και θεώρησα ότι αυτό ήταν το διαζύγιό μου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά, όταν ξαναήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησαν να πάω να συζητήσουμε, μου είπαν "άλλο το κομματικό και άλλο το κυβερνητικό πρόγραμμα. Έτσι κι αλλιώς, εσύ δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ"», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Έχω ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup»
Για πολλοστή φορά ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε πως ηχογραφούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup. «Στις συνεδριάσεις αυτές κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πρακτικά;» διερωτήθηκε.
Πηγή: Παραπολιτικά 

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας