Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βοΐου για τη δήλωση της κ. Ορφανίδου στο sierafm

«Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος για τη μη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος της FYROM, μετά την εισήγηση του Δημάρχου και την ανάγνωση του προσχεδίου
ψηφίσματος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε ο λόγος σε όλους τους επικεφαλείς των παρατάξεων και  Δημοτικούς Συμβούλους, όπως ορίζει η διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκφέρουν την άποψή τους επί του θέματος και να προτείνουν τυχόν διορθώσεις.
 Παρ’ όλα αυτά, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτα Ορφανίδου για πολλοστή φορά προέβη σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και επίδειξης γνώσεων, προσβάλλοντας τόσο τον Πρόεδρο του Δημοτικού όσο και τον Δήμαρχο για τη διαδικασία της συνεδρίασης, ξεφεύγοντας από την ουσία του θέματος, που ήταν η έκδοση του ψηφίσματος, σχολιάζοντας προσβλητικά το προσχέδιο του ψηφίσματος και ζητώντας να καλεστεί στη συνεδρίαση καθηγητής Ιστορίας για να μιλήσει για το θέμα της Μακεδονίας. Κανείς δεν αφαίρεσε από την κ Ορφανίδου το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη της επί του προσχεδίου του ψηφίσματος, αντίθετα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. πολλές φορές την απηύθυνε το λόγο για τυχόν παρατηρήσεις και διορθώσεις, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η κ. Ορφανίδου ξεφεύγει του θέματος των συνεδριάσεων και καταφεύγει σε προσβλητικές συμπεριφορές και πράξεις εντυπωσιασμού λόγο έλλειψης επιχειρημάτων, παρασέρνοντας πολλές φορές και Δημοτικούς Συμβούλους της παρατάξεώς της. Να τονιστεί ότι ήταν η μοναδική Δημοτική Σύμβουλος που δεν ψήφισε την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Βοΐου, πράξη προσβλητική για το θεσμό. Η δημόσια δήλωση της κ. Ορφανίδου και του κ. Γιώτη για το θέμα της Μακεδονίας, συνάδει με το περιεχόμενο του ψηφίσματος του Δήμου και αποδεικνύει ότι η άρνησή τους να ψηφίσουν το προσχέδιο του Δήμου δεν είχε κανένα απολύτως νόημα ουσίας παρά μόνο την ικανοποίηση του εγωισμού της μέσα από μία στείρα και ξεπερασμένη απ’ το χρόνο και απ’ τα γεγονότα αντιπολιτευτική τακτική.
Όσοι θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αντιληφθούν ποιος είναι ο ρόλος τους στην ουσία και ποιες οι υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. Η συνεχής διαφωνία σε σοβαρά θέματα του Δήμου δεν εξυπηρετεί παρά μόνο μικροπολιτικά συμφέροντα, ξεφεύγοντας από την υποχρέωσή  τους ως αιρετοί  προς το κοινωνικό σύνολο το οποίο τους εξέλεξε σε αυτές τις θέσεις.
Τέλος, όσον αφορά τη διάθεση των δύο λεωφορείων για τη μεταφορά πολιτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018, να διευκρινιστεί ότι ήταν πρόταση της Δημοτικής Αρχής από την αρχή και όχι των πολιτών που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση».
                                                                                Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                                   Ελευθέριος Τζιλίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας