Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η παγκόσμια ημέρα αιμοδότη στην Ελλάδα

Την διοργάνωση της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018  ανέλαβε η χώρα μας και την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 έγινε η εναρκτήρια εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΑ  (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας), αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πολίτη, πρωτοπόρου επιστήμονα ο οποίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την οργάνωση του συστήματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα μας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν 1 Μαρτίου (Ημέρα μηδενικών διακρίσεων του ΟΗΕ) και θα τελειώσουν 14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στην Αθήνα αφού προηγηθούν δράσεις σε 12 πόλεις.  
    
Η Κοζάνη είναι μία από αυτές και σε συνεργασία Αιμοδοσίας Νοσοκομείου, περιφέρειας, Δήμων, Συλλόγων Αιμοδοτών, Συλλόγων Αθλητικών, Σχολείων κλπ θα διοργανωθούν δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο διάστημα 5-13Μαϊου 2018.  
            Στόχος μας είναι πάνω από όλα η προσέλκυση νέων Εθελοντών Αιμοδοτών και η ενθάρρυνση όσο το δυνατό περισσότερων να γίνουν τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες
            Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβε χώρα σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, εθελοντών αιμοδοτών και μαθητών του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών.
Φωτογραφίες από την τελετή έναρξης στο ΕΚΕΑ με την πρόεδρο, τον Επιστημονικό διευθυντή του ΕΚΕΑ και πολλούς φίλους του Εθελοντικού Αιμοδοτικού κινήματος.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                   Βακφάρης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας