Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δυτ. Μακεδονίας & Ημαθίας ενάντια στα διόδια

  •      ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  •     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΕΡΓΑΤΩΝ –ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ
Η Επιτροπή Αγώνα υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής της Συνέλευσης πραγματοποίησε με επιτυχία:
1.             Το άνοιγμα των διοδίων του Πολυμύλου για ένα τρίωρο την Κυριακή  20 Φεβρουαρίου που έγινε με απόλυτη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων με κυρίαρχη την παρουσία της νεολαίας και την καθοριστική συμβολή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης και στήριξαν τα αιτήματα της Επιτροπής αλλά και διένεμαν στους διερχόμενους οδηγούς έντυπα με τα ιδιαίτερα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και γενικότερα της εκπαίδευσης.



2.             Κατάληψη - άνοιγμα των Ταμείων την 23η Φεβρουαρίου για δύο ώρες (8.00 έως 10.00 πμ) στο Μαμάτσειο Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης αντιδρώντας έτσι στο νέο χαράτσι και την  ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η συμμετοχή ήταν σε πολύ καλά επίπεδα και τα σχόλια των ασθενών θετικά και ενθαρρυντικά για συνέχιση και αυτής της μορφής αγώνα γιατί ο λαός καλείται να πληρώσει για ένα σύστημα που ο ίδιος το χρηματοδοτεί μια ζωή και μάλιστα σε μια εποχή που στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και Τρόικας μέσο Μνημονίου.
3.             Η επιτροπή συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της 23ης  Φεβρουαρίου που έγινε στην Κ. Πλατεία της Κοζάνης, με δικό της πανό στο ξεχωριστό ΜΠΛΟΚ που συγκροτούσαν Ταξικά Συνδικάτα, άνεργοι, νεολαίοι και Φοιτητές  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το Μπλοκ ήταν το μαζικότερο και δυναμικότερο στην απεργιακή συγκέντρωση και συνέχισε μόνο του τη διαδήλωση ανεβαίνοντας προς την πρώην Νομαρχία και διασχίζοντας την Πόλη κατέβηκε την Παύλου Μελά καταλήγοντας πάλι στην Κεντρική Πλατεία. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της διαδήλωσης ήταν ο παλμός, τα πρωτοπόρα και ευρηματικά συνθήματα καθώς και τα τύμπανα των φοιτητών που είχαν μεγάλη συμμετοχή και διάθεση για συνέχιση του αγώνα. Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν την οικονομική πολιτική, ήταν ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, την Τρόικα και το μνημόνιο, αφορούσαν την δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες αλλά και στην Κερατέα και γενικότερα εξέφρασαν τη θέληση για κλιμάκωση του Ανεξάρτητου Ταξικού, Ενωτικού και ανυποχώρητου αγώνα μέχρι της τελικής νίκης!
Η Επιτροπή Αγώνα υλοποίησε με επιτυχία και αυτό τον κύκλο των Κινητοποιήσεων, με τη Συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου, Των συνεργαζόμενων Συλλόγων Αυτοκινητιστών Ν. Κοζάνης και του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», ευχαριστεί όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και τους καλεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση (θα ανακοινωθεί σύντομα ημερομηνία και ώρα) για να χαράξουμε τους νέους στόχους και τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας