Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου όπου την Τρίτη θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και της Συνόδου Κορυφής στις 25 του ίδιου μήνα.  Πριν τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. 


Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Φράνκ -Βάλτερ Στάινμαϊερ, τον συμπρόεδρο των Πρασίνων, Τζεμ Έτσντεμιρ, τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς επίσης και με την Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Κλαούντια Ροτ.
Επίσης σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πανεπιστήμιο Humboldt.
Μετά τις επαφές που θα πραγματοποιήσει με την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί την Τετάρτη στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνάντηση με τη Φιλανδή ομόλογό του Μάρι Κιβινιέμι.
Στο Ελσίνκι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Σάουλι Νιϊνίστο (Sauli Niinisto), ο οποίος θα παρουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς επίσης και με την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, Jutta Urpilainen.
Σημειώνεται ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Φινλανδία ήταν οι δύο χώρες που τήρησαν την πιο σκληρή στάση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας 
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας