Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ σε οδοντίατρο και 3,7 εκατ. ευρώ σε καρδιοχειρουργό

Οι πρώτες «καμπάνες» του ΣΔΟΕ σε γιατρούς που εντοπίσθηκαν να φοροδιαφεύγουν έπεσαν. Η αρμόδια διεύθυνση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα.
Συγκεκριμένα επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ σε οδοντίατρο από το Κολωνάκι, ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ και στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης επέβαλε πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ σε καρδιοχειρουργό, ο οποίος δήλωνε 35.000 ετήσιο εισόδημα, ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατ. ευρώ. Τα σημειώματα του ΣΔΟΕ έχουν αποσταλεί και στους δύο γιατρούς, οι οποίοι και κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.


Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στο

«Βήμα» προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται περί τους 200 γιατρούς (όλων των ειδικοτήτων) και στις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιηθούν και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί. Να σημειωθεί, όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος, ότι πολλοί γιατροί που τα περιουσιακά τους στοιχεία ελέγχονται προέρχονται από το Δημόσιο.

Βρέθηκαν συγκεκριμένα γιατροί με τραπεζικούς λογαριασμούς 10 και πλέον εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις:
«Μείναμε έκπληκτοι μ΄ αυτά που αντικρίσαμε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών που φοροδιαφεύγουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο, χρήμα έχει φοροδιαφύγει από ορισμένους γιατρούς», δήλωσε ο προϊστάμενος των «ράμπο», ο οποίος εξήγησε ότι δεν έχουν επιβληθεί ακόμα όλα τα πρόστιμα, γιατί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ο έλεγχος λεπτομερής.

Έσοδα όμως από πρόστιμα, άρχισαν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία και από τα σκάφη αναψυχής. Έως τώρα το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει 400 σκάφη (ορισμένα απ΄ αυτά είναι πολυτελέστατα και πανάκριβα) που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν μετατρέψει σε επαγγελματικά (για να γλιτώνουν φόρους). Όλοι αυτοί ειδοποιήθηκαν με ειδικά σημειώματα να πληρώσουν, μετατρέποντας τα σκάφη τους από επαγγελματικά σε ιδιωτικά (αναψυχής).


Έως τώρα πάνω από 45 έχουν συμμορφωθεί και συνολικά πλήρωσαν περί 20 εκατ. ευρώ (σε μετρητά) για να γίνουν νόμιμοι. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αρχίζουν από αυτό το Σαββατοκύριακο (που βοηθά και ο καιρός) τις εξορμήσεις σε μαρίνες, αλλά και στον Σαρωνικό για φορολογικό έλεγχο στα σκάφη αναψυχής.

ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος πιστεύει αν δεν πουν όνομα και χωριό;

Το Προφίλ μας