Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οφείλουν, είναι μια πράξη ηθικής ανάτασης να μου ζητήσουν μια Δημόσια Συγνώμη

Του Θεόφιλου Παπαδόπουλου*
Η πολλή άνοστη και απολίτικη φλυαρία των τελευταίων ημερών που ζει τόσο έντονα η περιοχή έχει και τα καλά της.Συγκεκριμένα μέσα σε αυτό το περιβάλλον έρχονται να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα του πολιτικού «κατινιάσματος» και των «φωστήρων» των περιφερόμενων τηλεοπτικών σταρ, τα αποτελέσματα της απογραφής που αισίως πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και αφορά το σύνολο των δήμων. Τι μας έχουν αφήσει οι πρώην Δήμοι σε όλα τα επίπεδα αλλά κύρια στο οικονομικό;


Εμείς σήμερα θα σταθούμε στο χρέος που έχει αφήσει ο πρώην Δήμος Ελλησπόντου το οποίο σύμφωνα με στοιχεία που δίνονται με το σταγονόμετρο κυμαίνεται μεταξύ των 10 – 15 εκατομμυρίων ευρω!!! Καραμέλες που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Αλήθεια γιατί όλα αυτά τα χρέη;
Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;
Τι έγινε στα Δ.Δ. του πρώην Δήμου Ελλησπόντου και υπάρχει αυτό το άνοιγμα;
Ποια η Αναπτυξιακή Ταυτότητα της Περιοχής; Καλά εδώ γελάνε όλοι και με το δίκιο τους.
Ποιες υποδομές άφησαν πίσω τους για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές;

Θέλετε την απάντηση;  

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ -  ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΕΗ

Φίλες και Φίλοι

Όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει και τα είχαμε κάνει γνωστα στην τοπική κοινωνία μας όπου όλοι μας γνωριζόμαστε.
Το αναπτυξιακό υστέρημα είχε και έχει ονοματεπώνυμο και το γνωρίζουμε όλοι. Απλά φοβόσασταν και φοβάστε δυστυχώς μέχρι και σήμερα να τους κατονομάσετε. Να τους περάσετε στο περιθώριο εκεί που έπρεπε ήδη να ήταν. Εσείς όμως τους συντηρήσατε και εδώ έχετε τεράστιες ευθύνες.
Η στάση σας υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών σας, το μέλλον των επόμενων γενιών, τους οδηγήσατε να ζουν σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσε μόνον το ψέμα και τίποτα άλλο. Απουσίαζε το όραμα η προοπτική. Τους οδηγείται στην χρεοκοπία. Ηθική, Αξιών, Ιδεών και οικονομική. Γιατί;
Για όλα αυτά δώσαμε πολλούς αγώνες και θα συνεχίσουμε για ένα καλύτερο αύριο.
Δεν πρόκειται και δεν νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από κανέναν.
Δικαιώθηκα, Δικαιωθήκαμε στην διαδρομή αυτού του πολύ σκληρού κύκλου.
Εμείς είμασταν εκείνοι – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – που αγωνισθήκαμε και προτείναμε σειρά παρεμβάσεων για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα και να πορευθούμε στον δρόμο της Ανάπτυξής και της Αναγέννησης.
Εμείς δικαιωθήκαμε.
Η γενιά μου, οι προηγούμενες γενιές και οι γονείς της σημερινής Νεολαίας οφείλουν, είναι χρέος τιμής τους να μου ζητήσουν μια Ειλικρινή και Δημόσια Συγνώμη για την μέχρι σήμερα στάση και συμπεριφορά τους.
Μόνο έτσι θα επανέλθει και θα αποκατασταθεί η τάξη σε όλα.
Είναι στάση ζωής αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε εμένα προσωπικά αλλά και στους συναθλητές μου.
Η νέα γενιά οφείλει, είναι υποχρέωση της να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν σε ένα άλλο δρόμο. Αυτόν της Αλήθειας και της Απελευθέρωσης. Της Ανάπτυξης και της Προοπτικής. Διαφορετικά η αποτυχία τους θα είναι δεδομένη.


*Θεόφιλος Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος
Πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψωναρα μεγαλη ο κυριος!

Ανώνυμος είπε...

enas apo tous megaliterous vlakes tou nomou kozanis.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΟΥΤΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΠΔΜ

Το Προφίλ μας