Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συγχαρητήρια από τα μέλη και το Δ.Σ του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» στη συναδέλφισσα Παρθένα Τσοκτουρίδου για τη βράβευσή της σε διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό


Τα μέλη και το Δ.Σ του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» συγχαίρουμε τη συναδέλφισσα και εκλεκτό μέλος του συνδικάτου μας Παρθένα Τσοκτουρίδου για τη σημαντική διεθνή διάκριση που πέτυχε αποσπώντας το Β΄ Παγκόσμιο βραβείο από την Εταιρία Τεχνών, Επιστήμης, Κερατσινίου στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2010-11 ποίησης, διηγήματος, θεατρικού, οδοιπορικού, δοκίμιου και παραμυθιού.
Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά Εθνικών και διεθνών διακρίσεων της συναδέλφισσας (εργάζεται στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ),  λογοτέχνιδας Παρθένας Τσοκτουρίδου που τιμά πολλά χρόνια τώρα την περιοχή, τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενούς της αφού με σκληρή δουλειά καταφέρνει να συνδυάσει την εργασία, το ρόλο της μητέρας και γιαγιάς που έγινε πρόσφατα και την λογοτεχνία που είναι η μεγάλη της Αγάπη!
 Το συγκεκριμένο δοκίμιο είναι μια έντονη διαμαρτυρία για την περιβαλλοντολογική καταστροφή της περιοχής και το διαπερνά η νοσταλγία για το παρελθόν που είχε όμορφα δάση, γάργαρα νερά και καθαρό αέρα. Αφορά μια καλή Νεράιδα από τις Αμφικτυονίες. Την Νεράιδα της Ποίησης των ορυχείων της ΔΕΗ, που ζούσε κάποτε στο εκεί παλιό Παρθένο Δάσος, στον Ιερό Ναό των θεών και διαμαρτύρεται, διότι οι οικο-ασυνείδητοι άνθρωποι την έχασαν την περιβαλλοντική της ταυτότητα της με τις παρεμβάσεις τους.
Αποσπάσματα από το συγκεκριμένο έργο πρωτοδημοσιεύτηκαν με τον τίτλο «η καλή νεράιδα της ποίησης» στην εφημερίδα του Συνδικάτου μας «ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ» στο φύλο Νο 11 τον Φεβρουάριο το 2010 και έκτοτε η συναδέλφισσα Νούλα Τσοκτουρίδου είναι υπεύθυνη για τη λογοτεχνική στήλη της εφημερίδας δημοσιεύοντας αξιόλογα λογοτεχνικά κείμενα σε κάθε έκδοση της εφημερίδας μας.
Τα μέλη του Συνδικάτου μας αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή που έχουν τέτοιους αξιόλογους ανθρώπους στις τάξεις του και εύχονται στη συναδέλφισσα Νούλα να έχει πάντα τέτοιες και ανώτερες διακρίσεις αλλά κυρίως να είναι γερή για συνεχίσει με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος το σημαντικότατο της έργο που είναι πάντα απαραίτητο αλλά ακόμα περισσότερο σήμερα που οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δέχονται μια πρωτοφανή, βάρβαρη επίθεση στο πολιτιστικό και βιοτικό τους επίπεδο που απειλεί ακόμα και την ίδια τους την ύπαρξη! 

Η βράβευση της Νούλας Τσοκτουρίδου θα γίνει την Δευτέρα 6/6/2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο Κερατσίνι στις 7.30 μ.μ. και είναι η ένατη Λογοτεχνική της Διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας