Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Οι άσχετοι και οι επιτήδειοι

Πολύ καιρό παίξαµε µε τις λέξεις. Μήνες τώρα, σφίγγουν τα χείλη πολιτικοί και τραπεζίτες όταν ερωτώνται τι θα συµβεί αν όλα τα σκληρά µέτρα στο τέλος αποτύχουν. Πρώτη φορά η ελληνίδα επίτροπος είπε δηµόσιααυτό που ψιθυρίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες: αποτυχία σηµαίνει επιστροφή στη δραχµή. Η αρνητική επίπτωση των όσων είπε η Μαρία Δαµανάκη είναι προφανής. Προκαλεί αναστάτωση στην κοινή γνώµη και σύγχυση στην αγορά. υπάρχει όµως και κάτι θετικό. Επιτέλους, θα ανοίξει η συζήτηση για να καταλάβουν οι πάντες τις συνέπειες µια τέτοιας δραµατικής αλλαγής. Έτσι, οι ίδιοι οι πολίτες θα αποφασίσουναν θα γυρίσουν ή όχι την πλάτη σε όσους διακινούν ότι πρέπει να αποκτήσουµε ξανά την περηφάνια και το νόµισµά µας. οι διακινητές είναι δύο κατηγοριών, οι άσχετοι και οι επιτήδειοι.
Oι πρώτοι θέλουν να πιστεύουν ότι η δραχµή τού σήµερα θα έχει την ίδια άξια που είχε το 2000. Κούνια που τους κούναγε...

οι δεύτεροι είναι παπαγάλοι δήθεν επενδυτών, που περιµένουν σαν τα κοράκια να κατασπαράξουν τη χώρα. Εχουν πακτωλούς χρηµάτων στους φορολογικούς παραδείσους και αφού πρώτα στοιχηµάτισαν στη χρεοκοπία, τώρα περιµένουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Για να είναι ξεκάθαρο: δραχµή σηµαίνει αποµόνωση, εξαθλίωση και φτώχεια. Το νόµισµα κάθε χώρας είναι ο καθρέφτης της οικονοµίας της και επειδή ο δικός µας καθρέφτης είναι σπασµένος και θολός, εάν ο µη γένοιτο αύριο συνέβαινε κάτι τέτοιο, µε τους πιο επιεικείς υπολογισµούς, ένα ευρώ θα είχε αξία ίση µε 1.000 δραχµές!!! Με άλλα λόγια, ένας µέσος µισθός θα κυµαινόταν µεταξύ200 και 300 ευρώ.
Γ.Πολίτης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας