Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Υπερδύναμη η Ελλάδα!

(ΦΩΤΟ: Μόναχο. goundoulasbrothers.com)
από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Τα ελληνικά κουπιά απέδειξαν για μία ακόμη φορά τη μεγάλη αξία τους. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μονάχου τα γαλανόλευκα πληρώματα πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός χρυσού, ενός ασημένιου και ενός χάλκινου μεταλλίου και οι προσδοκίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δικαιολογημένα θα είναι μεγάλες. 

Η αρχή της ελληνικής παρουσίας στο βάθρο έγινε από την Αλεξάνδρα Τσιάβου. Το απόγευμα του Σαββάτου η 6η Ολυμπιονίκης του Πεκίνου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χρονιάς και μάλιστα ήταν χρυσό, στο σκιφ ελαφρών βαρών. Με χρόνο 7.43.97 η Τσιάβου πανηγύρισε μία άνετη επικράτηση, καθώς η δεύτερη, Βρετανίδα Κόπελαντ, ακολούθησε με διαφορά πέντε δευτερολέπτων.
Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε χθες και ήταν ασημένιο. Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου ανέβηκαν στα 1.500 μέτρα στη δεύτερη θέση και έμειναν εκεί, τερματίζοντας σε 5:55.03 στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, πίσω από την Βρετανία που έκανε 5.52.74 και μπροστά από την Γερμανία που τερμάτισε σε 5.56.82.
Το τρίτο μετάλλιο, που ήταν χάλκινο, το πήραν οι αδερφοί Γκουντούλα από την Κοζάνη στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης τερμάτισαν σε 6:29.85 (με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από τους Ιταλούς Καρμποντσίνιο-Μορνάτι. Αυτό ήταν το 28ο διεθνές μετάλλιο που κατακτούν στην καριέρα τους οι δίδυμοι κωπηλάτες.
Στον τρίτο τελικό της χθεσινής ημέρας το διπλό σκίφ ελ βαρών των γυναικών με τις Χριστίνα Γιαζιτζίδου -Τριανταφυλλιά Καλαμποκά πήρε την 6η θέση . Στη διοργάνωση συμμετείχαν 779 κωπηλάτες από 46 χώρες. Το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο θα φιλοξενηθεί στο Αμβούργο, από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εζησα αλλη μια φορά το μεγαλείο της ελληνικής περηφάνειας.Σε μια εποχή που μόνο αρνητικά για την οικονομική μας υπόσταση ακουγονται οι αθλητές μας "τραβαν κουπί"!!! Τα θερμα μου συγχαρητηρια σε όλους τους αθλητές που διακρίθηκαν ή μη. Κάποιος σοφός λέει "όσο πιο δύσκολος είναι ο αντίπαλος τόσο σπουδαιότερη κ η νίκη " Κ ήταν όλοι σπουδαιοι αγωνιστές. Συγκινήθηκα όμως όχι μόνο για τις επιδόσεις των αθλητων αλλα κ για την θυσία ελληνων της διασποράς που ήρθαν χιλιόμετρα για να εμψυχώσουν τους αθλητές .Σας ευχαριστουμε ! Ας μου επιτραπει μια ξέχωρη νότα θαυμασμού για τα αδέλφια μου που μας κανουν τόσο να καμαρώνουμε! Αγαπημένοι μου Νίκο κ Αποστόλη υγεία κ καλή επιτυχία στο στόχο σας ! ΛΙΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και, όπως πάντα σας εύχομαι Νίκο και Αποστόλη, "ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ"
Δ.Π.

Το Προφίλ μας