Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σιγά, η πατρίδα κοιμάται...

Του Νικηφόρου Μαλεβίτη
Ένας πολύ-πολύ σοφός άνθρωπος, που δυστυχώς δεν έχει δημόσιο βήμα, μου υπενθύμισε χθες την εξής ιστορία: Όταν έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο εναντίον του Μακαρίου, βούιξε ο κόσμος ότι επίκειται άμεσα Τουρκική επέμβαση στο νησί. Φυσικά, τα ελληνικά ραδιόφωνα δεν έλεγαν τίποτε. Ωστόσο, η Deutsche Welle, το BBC, οι πάντες στο εξωτερικό τέλος πάντων, το θεωρούσαν σίγουρο.
Μάταια προσπαθούσαν ορισμένοι να προειδοποιήσουν τον Ιωαννίδη (ήταν και αξιωματικός, τρομάρα του!). Εκείνος, άλλον “αγρόν ηγόραζε”, αφού είχε υποτίθεται διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι τίποτε δεν επρόκειτο να συμβεί. Τελικά, ο Τουρκικός στόλος απέπλευσε από την Αλεξανδρέττα, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη μοιραία εισβολή. Όταν ειδοποιήθηκε ο Ιωαννίδης και πάλι δεν το πίστευε, υποστηρίζοντας ότι ο στόλος βγήκε για βόλτα (!) ή κάτι τέτοιο. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Κάτι ανάλογο πάει να συμβεί και σήμερα: σύμβουλοι πολιτικών αρχηγών, παράγοντες της κακιάς ώρας, παρατρεχάμενοι υπουργών και πολλοί πολιτικοί στη χώρα μας συναγωνίζονται σε βραδύνοια τον δικτάτορα Ιωαννίδη και φαίνονται πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη δεν θα πραγματοποιήσει την απειλή της να μας “τραβήξει την πρίζα” της χρηματοδότησης και να μας οδηγήσει σε αναγκαστική έξοδο από το ευρώ. Θεωρούν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει ευρύτερη αποσταθεροποίηση στο ενιαίο νόμισμα, εξ ου και οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο θα συνεχίσουν να μας τα σκάνε, ακόμη και αν εμείς κάνουμε του κεφαλιού μας. Γι' αυτό και βλέπουμε υπουργούς να αναιρούν το μνημόνιο με τις πράξεις και τις εγκυκλίους τους, γι' αυτό και ο κύριος Σαμαράς νομίζει ότι έχει την άνεση να πουλάει μαγκιά στους Ευρωπαίους.
Κάποιος πρέπει να τους προειδοποιήσει επιτέλους ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό υποψιάζομαι μάλιστα ότι πήγε να κάνει η κυρία Δαμανάκη. Τα σενάρια έχουν εξετασθεί, το πόρισμα των think tanks και των οικονομικών υπηρεσιών της Κομισιόν είναι ότι μάλλον ευεργετικά θα λειτουργήσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, παρά τις πρόσκαιρες αναταράξεις και όλα πλέον είναι έτοιμα και στη θέση τους. Το μόνο που αναζητείται είναι η κατάλληλη αφορμή για να μας πετάξουν έξω, ακριβώς όπως έγινε με το πραξικόπημα στην Κύπρο. Στη σημερινή συγκυρία, η αφορμή θα είναι η άρνηση επίτευξης συναίνεσης στο μεσοπρόθεσμο.
Και έτσι, κοιμώμενοι τον ύπνο του μεγαλοϊδεάτη, οδηγούμαστε προς την καταστροφή. Ήσυχοι μέσα στις αυταπάτες μας, δεν βλέπουμε την τραγωδία που έρχεται. Θα πάθουμε ο,τι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσάμπερλαιν, ο οποίος έβλεπε τον Χίτλερ να καταπίνει τη μία χώρα μετά την άλλη και να εξοπλίζεται σαν αστακός και επέμενε να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Δεν ήθελε να αντικρίσει την αλήθεια, επειδή του ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσει πόσο φρικτή είναι. Όμως η πραγματικότητα δεν θα εξαφανιστεί αν την αγνοήσουμε...
Πολύ φοβάμαι ότι όσο και να φωνάζει κανείς, οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να κοιμόμαστε. Όνειρα γλυκά λοιπόν. Θα μας χρειαστούν, γιατί η επόμενη ημέρα προμηνύεται εφιαλτική.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στον καταραμενο τοπο , μαη μηνα βρεχει"
και φανταστητε οτι μπαινει ο ιουνης και δω ακομα βροχες εχουμε

Το Προφίλ μας