Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ξεκινά το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού


Ένα μοναδικό όσο και εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρουν από το Σάββατο 2 Ιουλίου καθημερινά και για μία εβδομάδα οι αιωροπτεριστές που θα συμμετέχουν στο 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού που φιλοξενείται στην Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου από την πίστα απογείωσης που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Καστανιά σε υψόμετρο χιλίων εκατό μέτρων ενώ σε επιλεγμένα σημεία του κάμπου των Σερβίων θα προσγειώνονται οι αιωροπτεριστές οι οποίοι το επταήμερο του πρωταθλήματος θα διαγωνιστούν ουσιαστικά σε δύο αγώνες, Αποστάσεων και Ακρίβειας και Διάρκειας. Αθλήτριες, κριτές και συνοδοί φιλοξενούνται στον ξενώνα του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς που μαζί με τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία είναι οι διοργανωτές του 25ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού. Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες μπορούν να βρεθούν ακόμη και στην πίστα απογείωσης που προσφέρει μοναδική θέα της λίμνης Πολυφύτου και της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων ενώ οι πτήσεις των αιωροπτεριστών μπορούν να παρακολουθηθούν από τα Σέρβια, το Βελβεντό, τη Νεράιδα και τις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που ΄΄βλέπουν΄΄ τη λίμνη Πολυφύτου. Το 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού Αγώνων Αποστάσεων 2011 αποτελεί κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2012 σε αντίστοιχες υποχρεώσεις. Ως αγώνας FAI OPEN Category 2 event και εφόσον στην τελική κατάταξη ο αθλητής βρίσκεται στα πρώτα 2/3, προσμετράει και στην κατάταξή του στο Διεθνές WPRS (World Pilot Ranking System) προϋπόθεση συμμετοχής αθλητού σε Διεθνείς Αγώνες Category 1.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δύο πληρώματα στη Ρεγκάτα του Χένλεϊ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 12:50

Με δυο πληρώματα μετέχει η ελληνική κωπηλασία στην Διεθνή Ρεγκάτα του Χένλεϊ στην Αγγλία, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της βασιλικής οικογένειας. Πρόκειται για το σκίφ γυναικών με την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την δίκωπο άνευ με τα αδέλφια Γκουντούλα, Απόστολο και Νίκο.

Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές ρίχνονται πρώτοι στους αγώνες μετέχοντας στην προκριματική φάση που ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι και εάν προκριθούν θα συνεχίσουν αύριο. Μάλιστα η εφημερίδα «The Times» σε αφιέρωμά της για τους συγκεκριμένους αγώνες αναφέρει ότι τα δυο αδέλφια αποτελούν την μόνη απειλή για τους Βρετανούς Ριντ και Τριγκς Χότζ στο δρόμο προς τον τελικό

Αύριο ξεκινάει τις προσπάθειές της και η Αλεξάνδρα Τσιάβου όπου θα αγωνιστεί στην προημιτελική φάση του αγωνίσματός της. Η Ρεγκάτα του Χένλει που διεξάγεται με το σύστημα των νοκ άουτ αγώνων (τα πληρώματα τρέχουν ανά δύο κι όποιο κερδίζει συνεχίζει) συγκεντρώνει φέτος 486 πληρώματα εκ των οποίων τα 120 προέρχονται από άλλες χώρες πλην της Αγγλίας.

PHGH:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=340945&cid=10

Το Προφίλ μας