Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δεσποτόπουλος: Εκκληση υπέρ του Μεσοπρόθεσμου

Παρέμβαση υπέρ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ως «καθήκοντος» έκανε  ο ακαδημαϊκός  Κωνσταντίνος Ι. Δεσποτόπουλος.

Επικαλούμενος το «δικαίωμα των πρεσβείων της ηλικίας» του, απευθύνεται «προς τους πολιτικούς της Ελλάδος» και καλεί την «πολιτική ευθυκρισία των», για να τους επισημάνει:

«Υπενθυμίζω την ολέθρια συνέπεια της εμμονής στο κομματικό συμφέρον, παρά την κρισιμότητα των περιστάσεων, με κορυφαίο παράδειγμα ό,τι επέφερε την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η τωρινή κατάσταση της Ελλάδος έχει άλλου είδους κρισιμότητα. Και τώρα όμως ο άξιος της αποστολής του βουλευτής έχει καθήκον να ψηφίσει κατά συνείδηση και να υπερψηφίσει το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο και το προς εφαρμογή του νομοσχέδιο, όσο επαχθέστατα και αν είναι, αλλά και αδήριτα για την περίσωση της ελληνικής οικονομίας. Οποιος βουλευτής αποφασίσει να μην τα ψηφίσει είναι σαν να ψηφίζει αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, με όλες τις παρασυνέπειες της θλιβερής αυτής αδυναμίας.»


Και συνεχίζει: «Τώρα δεν είναι ώρα προς αντιπολίτευση. Οποιες αιτιάσεις εναντίον της κυβερνήσεως ας έχουν και οξύτατη προβολή στην προεκλογική περίοδο. Τώρα επιβάλλεται να εξασφαλισθούν τα χρήματα, όσα χρειάζονται για να αποτραπεί εξαθλίωση μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Και παρακαλώ να μην παρανοηθεί τυχόν η παραινετική αυτή παρέμβασή μου. Βέβαιο είναι ότι δεν χρειάζομαι στην ηλικία μου την εύνοια της κυβερνήσεως».
www.tovima.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.Υ.Γ. ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΕΚΑΝΕΑΣ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ.21-04-1967

Το Προφίλ μας