Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

 «Κεντρική μας πολιτική οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που είχαν μείνει αναξιοποίητες, μία από αυτές ήταν ο τομέας της ενέργειας, ενώ οι ανανεώσιμες πηγές αποτελούν πια κεντρική πολιτική μας η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα το να στηριζόμαστε στις δικές μας και όχι σε δάνειες δυνάμεις, αλλά και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο Πικέρμι.
«Με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανοίγονται προοπτικές εξαγωγών για την κατασκευαστική βιομηχανία σε τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία», είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι « ιδιαίτερα αυτήν την προσπάθεια ως κεντρική πολιτική».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια θα συμβάλλει ώστε «σιγά-σιγά το σύνολο των νοικοκυριών στην χώρα μας να μπει σε προγράμματα συντήρησης και εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τους δημόσιους αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή η προοπτική θα ανοίξει, εκτός του περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης, «νέες δουλειές για τη νέα γενιά» και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προχωράει στην πράξη και ταυτόχρονα εισάγει την χώρα μας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».
Ο πρωθυπουργός αυτήν την ώρα προεδρεύει σύσκεψης στο ΚΑΠΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη με έμφαση στις επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Κέντρου από τον πρόεδρό του Μάνθο Σανταμούρη. Μεγάλο μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στο Εργαστήριο Μετρήσεων και Δομικών Υλικών και στο Εργαστήριο Φωτοβολταϊκών του ΚΑΠΕ.
Ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, καθώς και τον Τζέφρι Σακς, διευθυντή του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ και ειδικός σύμβουλος του πρώην γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν αλλά και του νυν γενικού γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας