Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Κον Μπεντίτ ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών

Ο κόκκινος Ντάνι ένας ζωντανός μύθος των κινημάτων αμφισβήτησης από τη δεκαετία του '60 και ευρωβουλευτής σήμερα των Πρασίνων θα αναγορευτεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Κον Μπεντίντ θα προσφωνήσει σε ειδική τελετή στη μεγάλη αίθουσα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, η καθηγήτρια, γνωστή δικηγόρος και πρώην προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου, Γλυκερία Σιούτη.

Ο Κον Μπεντίντ που πρωταγωνίστησε στα γεγονότα του Μάη του 68 στη Γαλλία υποστήριξε σθεναρά κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης τη χώρα μας, καταγγέλλοντας συχνά την καγκελάριο Μέρκελ και το συντηρητικό συνασπισμό που κυβερνούν τη Γερμανία, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι εξωθούν με τα σκληρά μέτρα που προσπαθούν να επιβάλλουν, την Ελλάδα σε μία βαθιά οικονομική και κοινωνική περιπέτεια.
Ποιος είναι ο Κον Μπεντίντ  
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είναι Γάλλος πολιτικός, γερμανικής καταγωγής και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και του Μάη του '68.
Γεννήθηκε το 1945 στο Μοντωμπάν στη νότια Γαλλία από πατέρα Γερμανοεβραίο και μητέρα Γαλλίδα. Σε ηλικία 18 ετών επέλεξε να πάρει την γερμανική υπηκοότητα για να αποφύγει την στρατιωτική θητεία.
Αρχικά μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας την οποία θα εγκαταλείψει με μια ομάδα συμφοιτητών του στη πανεπιστήμιο της Ναντέρ για να ενταχθεί στο Μαύρο και Κόκκινο. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων του Μάη και γι αυτό θα εκδιωχθεί από το γαλλικό έδαφος και θα του απαγορευτεί η είσοδος μέχρι το 1978. Τη δεκαετία του 70 θα δραστηριοποιηθεί στο εναλλακτικό κίνημα.
Το 1984 θα ενταχθεί στους Γερμανούς Πράσινους. Το 1989 θα εκλεγεί αντιδήμαρχος Φρανκφούρτης και το 1994 ευρωβουλευτής. Το 1999 θα ηγηθεί της ευρωλίστας των Γάλλων Πράσινων αλλά το 2004 θα επανεκλεγεί στη Γερμανία. Από το 2002 είναι συν-πρόεδρος, μαζί με την Μόνικα Φρασόνι, της κοινοβουλευτικής ομάδας Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Δείτε εδώ το βίντεο-αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Κον Μπεντιντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας