Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών «φεύγει» για... Ντουμπάι!

Στην πρωτοπορία βρίσκεται το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο σε συνεργασία με την εταιρεία Hail Agriculture, ιδρύει πανεπιστημιακό ίδρυμα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είναι το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που πραγματοποιεί μια τέτοια κίνηση.
«Οι άνθρωποι της Hail θέλουν να ξεκινήσουμε το Σεπτέμβριο. Είμαστε αισιόδοξοι. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το πανεπιστήμιό μας», αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Κωνσταντίνος Φεγγερός, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το παράρτημα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Dubai Knowledge Village, όπου έχουν ήδη δικά τους παραρτήματα και ερευνητικά κέντρα αριστείας φημισμένα πανεπιστήμια όπως το Γέιλ και η Σορβόνη. Το πτυχίο μάλιστα θα φέρει τον τίτλο «Agriculltural University of Athens in Dubai».
Μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων που θα διδάσκονται στο αραβικό παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου θα είναι η βιοτεχνολογία, η νανοτεχνολογία, η ανθοκομία ακόμη και η εκτροφή... καμήλας! Επιπλέον έμφαση θα δίνεται σε εφαρμογές που σχετίζονται με τη συντήρηση ή την ποιότητα των τροφίμων.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας