Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «πρωτοβουλία της πατάτας»

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη που αποφάσισε να … καταργήσει τους μεσάζοντες χρησομοποιώντας τη δύναμη του Διαδικτύου.
Είκοσι τέσσερεις τόνοι πατάτας Νευροκοπίου πωλήθηκαν σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης σε τιμή κόστους (0,25 ευρώ το κιλό), με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας (
www.otoposmou.gr).
Οι παραγγελίες είχαν γίνει μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης. Η παράδοση του προϊόντος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, και με απόλυτη τάξη, στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας είχε ως αποτέλεσμα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη να κατεβάσει, προ ημερών, την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου στα 0, 34 ευρώ το κιλό, γεγονός, που όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ομάδας,
Ηλίας Τσολακίδης, «δείχνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις προς όφελος των καταναλωτών».

Στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας προς τους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, για την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό, έχουν ανταποκριθεί ήδη δεκάδες γεωργοί από την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, τη Δράμα και άλλες περιοχές.


Οι κινητοποιήσεις, όπως προαναγγέλλει η εθελοντική οργάνωση, θα συνεχιστούν κάθε φορά με διαφορετικό παραγωγό, ώστε να βοηθηθούν όλοι.
 ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ai vres as ksekinisoyme k emis sas pliroforo oti yparxi dorean klistos xoros me aneto parkin dorean

Το Προφίλ μας