Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η μνήμη και τα «γαλάζια»... κατορθώματα

Του Ερ.Μπαρτζινόπουλου
Αν η κατάσταση δεν ήταν όσο σοβαρή είναι, θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως απλώς διασκεδαστικά τα όσα υποστηρίζονται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα αίτια και τα άτομα που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδά μας. Και ειδικότερα σε σχέση με όσους διαχειρίστηκαν τα θέματα της οικονομίας πριν αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και συμβάλει κι αυτό ώστε να βρεθούμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Δεν ισχύει, για παράδειγμα, η άποψη αυτή για τον Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος, αναφερόμενος στα οικονομικά πεπραγμένα του 2009, δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα επειδή δεν τα διαχειρίστηκε εκείνος, αλλά δεν διστάζει να δηλώσει ότι για την κρίση φταίει το ΠΑΣΟΚ; Ή βεβαιώνει ότι μια χαρά είχε οργανωθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός, αλλά κάνει το κορόιδο για το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ομολογήσει τον Ιούνιο του 2008 ότι «τα έσοδα έπιασαν πάτο»;

Δεν ισχύει, δεύτερο παράδειγμα, η
ίδια άποψη για τον Κοντοπυράκη που κάποιοι επιχείρησαν ν' αναδείξουν με μια συνέντευξή του σε απόλυτη αλήθεια τα όσα διατείνεται για τον υπολογισμό του ελλείμματος, αλλά παρέλειψαν να θυμίσουν στους αναγνώστες τους ότι πρόκειται για τον ίδιο Κοντοπυράκη ο οποίος είχε υπολογίσει σε 25% του ΑΕΠ το ύψος της παραοικονομίας και η Eurostat το έφτασε με δυσκολία στο 9%; Ναι, ήταν η περίπτωση που είχε περιλάβει στα διαφεύγοντα έσοδα και την πορνεία.
Και να μην ξεχάσουμε, φυσικά, και τον Γ. Παπαθανασίου που περιέρχεται τα κανάλια και κατακεραυνώνει το ΠΑΣΟΚ για στατιστικές και άλλες λαθροχειρίες που αμαυρώνουν την περίοδο της υπουργίας του. Ναι, πρόκειται για τον ίδιο Παπαθανασίου που επανειλημμένα του είχε επισημανθεί από τις Βρυξέλλες ότι το μαγαζί ετοιμάζεται να κατεβάσει τα ρολά, αλλά εκείνος άφηνε τα μέτρα για τους επόμενους.
Κι επειδή μόνο για πλάκα δεν προσφέρονται κάποια πράγματα, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός Οικονομικών κατάφερε να εγγράψει στο παθητικό του ορισμένα επιτεύγματα που είναι και ελπίζουμε να μείνουν αξεπέραστα. Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί υπουργίας του το 2009 τα έσοδα υστέρησαν κατά 12,8 δισ., οι δαπάνες ξέφυγαν κατά 47 δισ. και ο δανεισμός υπήρξε 63 δισ. μεγαλύτερος του αρχικά προβλεπόμενου. Κι όλα αυτά τα κατάφερε μόνος του.

1 σχόλιο:

LazaridisStayros είπε...

εκεί εσεί να εξυμνείς τους αποτυχημένους και τους βλαμένους

Το Προφίλ μας