Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Περιήγησης-γνωριμίας στη Δυτική Μακεδονία


Ο Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη, διοργάνωσε τετραήμερο ταξίδι  περιήγησης-γνωριμίας, από 23-26/3/2012, των τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, που προσκλήθηκαν μέσω των συνδέσμων τους, την ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού)  την ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμός των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και τον δημοσιογράφος του περιοδικού ΟΙΝΟΧΟΟΣ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ., επιθυμώντας να στηρίξει την τοπική τουριστική κοινωνία,  λειτούργησε ως ΄΄συνδετικός κρίκος΄΄ μεταξύ των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και των τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι για τον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο της περιήγησης τους στις 23-3-2012 οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Ν. Γρεβενών όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία διαδρομή από το Γεφύρι του Ζιάκα, στον ορεινό όγκο του ‘Ορλιακα και συνεχίζοντας  στο χιονοδρομικό  κέντρο της Βασιλίτσας, καταλήγοντας για ξενάγηση και διαμονή στη Σιάτιστα.
Στις 24-3-12 βρέθηκαν στην Καστοριά όπου επισκέφτηκαν τον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, την περιοχή «Ντολτσό», το Βυζαντινό  Μουσείο και το βυζαντινό ναό της Παναγίας Κουμπελίδικης.  Συνέχισαν στις Πρέσπες, στο νησί του Αγίου Αχιλλείου, στον Άγιο Γερμανό, στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στη Φλώρινα, Αμύνταιο και τέλος διανυκτέρευση στην Πτολεμαϊδα.
Στις 25-3-2012 είδαν το Νυμφαίο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Κοζάνη όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, των τουριστικών πρακτόρων με εκπροσώπους τουριστικών- ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων . Την ίδια μέρα είχαν την ευκαιρία να χαρούν και την περιοχή της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου καθώς επίσης και τα κρασιά του Βελβεντού και η περιήγηση ολοκληρώθηκε στις 26.3.2012.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εγκάρδια υποδοχή και την θερμή φιλοξενία έμειναν οι τουριστικοί πράκτορες και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο τουριστικού Πράκτορα ότι ποτέ άλλοτε, ενώ έχει επισκεφτεί πολλάκις την περιοχή μας, δεν είδε τα αξιοθέατα και τις ομορφιές, που γνώρισε αυτή τη φορά στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτή την προσπάθεια και ευελπιστούμε στη συνέχιση τέτοιων προωθητικών κινήσεων για την ευημερία και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.



 Φωτογραφία Δημήτρης Χαρίτος- Σπήλαιο Δράκου, Καστοριά, Νομός Καστοριάς

Διακρίνονται (από αριστερά): Σπύρος Καπιτσίνας- Διευθ. ΓΕΠΟΕΤ, Μούτσος Δημήτρης- Αντιπρόεδρος Συνδ. Ταξ. Πρακτόρων Κέρκυρας, Εύα Νασκούδη- Filos Holidays & Travel (Θεσ/νικη), Αθηνά Γιακουμάκη- Corfu Sunspots Travel, Νάνσυ & Αναστάσης Βλατάκης- Kosmos Travel, Μιχάλης Βλατάκης –Πρόεδρος Συνδ. Ταξ. Γραφείων Κρήτης/ Αντιπρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ, Μάνια Χαρίτου, Κανίδης Γιώργος –Ταμίας ΓΕΠΟΕΤ, Ζήνα Κανίδη-Kanidis Travel, Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία -Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Καστοριάς,  Ρίτσα Καραϊσκου- ΠΥΤ Δυτ. Μακεδονίας ΕΟΤ, Δημήτρης Χαρίτος- Επίτιμος Πρόεδρος Συνδ. Ταξ. Πρακτόρων Κέρκυρας, Θεόδωρος Λέλεκας δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Λιαποπούλου- Προϊσταμένη ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας