Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Βροντάει ο Ολυμπος...»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Ευτυχώς, για μια φορά συμφώνησαν. «Προεκλογικά στρατόπεδα συγκέντρωσης» φώναζε χθες η «Αυγή». «Εμποδίστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών», διέταζε πάραυτα ο «Ριζοσπάστης».
Ευλόγως. Αφότου η χώρα τελεί υπό Κατοχή (που λέει κι ο Μ. Γλέζος) κι από τη στιγμή που κυβερνούν ο Τσολάκογλου παρέα με τον Λογοθετόπουλο, δεν ήταν παρά θέμα χρόνου να προκύψουν και τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Η συνέχεια μοιάζει προφανής. Ο Βενιζέλος οσονούπω θα τεθεί επικεφαλής των Waffen-SS, ενώ ο Σαμαράς με τον Βορίδη ετοιμάζουν ήδη τους «θαλάμους αερίων».
Αλλωστε (το διάβασα και αυτό!) ποια ήταν η τελευταία φορά που παρέλασαν στην Αθήνα στρατεύματα σε άδειους δρόμους; Οταν μπήκαν οι Γερμανοί, τον Απρίλιο του 1941!
[Ενώ κανονικά, ας πούμε, η κυβέρνηση θα έπρεπε να μην πάρει μέτρα αστυνόμευσης των παρελάσεων ώστε να μπορεί κάθε λεβέντης ή κάθε διαταραγμένος να βρίζει, να μουντζώνει, να προπηλακίζει και να πετάει ανεμπόδιστα τα γιαούρτια του!]
Η γελοιότητα δεν έχει σύνορα, θα μου πείτε. Συμφωνώ. Αλλά ούτε ιδεολογία, θα προσέθετα. Κι επειδή ζούμε σε δημοκρατία, ο καθένας δικαιούται ελευθέρως να φαντασιώνεται ότι ζει το έπος της νέας Αντίστασης και ότι εκπροσωπεί το νέο ΕΑΜ. «Βροντάει ο Ολυμπος... κ.λπ.».
Μόνο που, δυστυχώς, η μετανάστευση είναι συγκεκριμένο πρόβλημα και οι μετανάστες υπαρκτά πρόσωπα.
Κάποιος πρέπει, λοιπόν, να κατέβει από τα «Αγραφα, άπαρτα βουνά...» και να δει τι συμβαίνει στην Κουμουνδούρου, το Μεταξουργείο, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Αχαρνών.
Για να αντιμετωπίσει κάτι που πραγματικά συμβαίνει, όχι εκείνο που νομίζει ή φαντάζεται.
Ο «Ριζοσπάστης», βεβαίως, προκρίνει ως μέθοδο αντιμετώπισης της μετανάστευσης «να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες».
Καμία αντίρρηση, να φύγουμε από το Αφγανιστάν - αλλά με τους Σομαλούς που σκοτώνονται με τους Σουδανούς στην Ομόνοια τι θα κάνουμε;
Αντιθέτως η «Αυγή» υποβαθμίζει την σημασία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εισηγείται «τη δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας» - ένα είδος «μεταναστευτικού τουρισμού»!
Ειλικρινά, δεν ξέρω αν η λύση είναι τα τριάντα στρατόπεδα του Χρυσοχοΐδη. Μπορεί ενδεχομένως να χρειάζεται και κάτι άλλο, να το κουβεντιάσουμε.
Αλλά τουλάχιστον βλέπω κάποιους που αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο για να το αντιμετωπίσουν. Που δεν αρκούνται, δηλαδή, να παρακολουθούν απλώς την κατάληψη της Αθήνας (και άλλων πόλεων) από τους λαθρομετανάστες.
Αλλά οι «μαχητές των ορέων» φωνάζουν!
Διότι απέναντι στο πρόβλημα το ευκολότερο είναι να σταυρώσεις τα χέρια και να δηλώσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο που έτσι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να το λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας