Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Σχετικά με την απόφαση του ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας για την πώληση της ΔΕΗ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την, ειλημμένη ήδη, απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δρομολογημένη κατ’ επιταγή της Τρόϊκα και της Ε.Ε., πώληση μονάδων της ΔΕΗ, γίναμε θεατές σε ένα απόλυτο θέατρο του παραλόγου.
Το ΟΧΙ στη πώληση των μονάδων που υπερψηφίστηκε, από τους τοπικούς εκπροσώπους των δύο κυβερνητικών μνημονιακών κομμάτων, δεν μπορεί να πείσει κανένα και η ειλικρίνεια των προθέσεών τους αμφισβητείται ευθέως.

Πότε λένε την αλήθεια ο κύριος Δακής και η πλειοψηφία του Π.Σ., όταν ψηφίζουν Όχι στην πώληση των μονάδων ή όταν καλούν τον κόσμο να στηρίξει την Ν.Δ. η οποία είναι υπέρ της πώλησης των πάντων;
Πότε λένε την αλήθεια ο κύριος Παπαϊορδανίδης και η αξιωματική αντιπολίτευση του Π.Σ., όταν ψηφίζουν Όχι στην πώληση των μονάδων ή όταν καλούν τον κόσμο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της εκποίησης δημόσιας περιουσίας;
Χωρίς συγκεκριμένο ενεργειακό σχεδιασμό σε επίπεδο χώρας, η πώληση μονάδων της ΔΕΗ μπορεί μόνο να συγκριθεί με την χωρίς σχεδιασμό και στοιχειώδη διαπραγμάτευση παράδοση της χώρας στην Τρόϊκα μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα.
Μπορούν να μας πουν οι συγκυβερνώντες και στο Π.Σ., πως συνδέεται η πώληση της ΔΕΗ που αποτελεί βασικό εργαλείο του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, με την παραπέρα περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής που προτείνεται ανερυθρίαστα μέσω της εξαίρεσής της από το σύμφωνο του Κυότο και την μοιραία υπονόμευση της υγείας των επόμενων γενεών; Αποτελεί Διεθνή πρωτοτυπία η πρόταση του Κου Δακή η εξαίρεση της περιοχής από τη συνθήκη του Κυότο. Μήπως γίναμε ανεξάρτητο κράτος και δεν το πήραμε είδηση;
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της όποιας μορφής Ενέργειας. Η περιοχή μας στήριξε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας χωρίς να πάρει τα ανταποδοτικά οφέλη που έπρεπε, αλλά εδώ και 50 χρόνια βιώνει ένα περιβαλλοντικό και όχι μόνο εφιάλτη. Εάν επιτρέψουμε το ξεπούλημα ο εφιάλτης αυτός θα γίνει η ταφόπλακα της περιοχής και του λαού της.
Οφείλουμε τώρα να προτείνουμε έναν άλλο ενεργειακό σχεδιασμό με απόλυτο Δημόσιο έλεγχο, με προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση εκμετάλλευσης των ΑΠΕ, που θα απαντάει στις ανάγκες των μελλοντικών γενεών. Ένα κεντρικό σχεδιασμό για τη μεταλιγνητική περίοδο, που είναι πολύ κοντά, με ορθολογική χρήση του λιγνίτη που έμεινε και παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Με την πολιτεία να μην απεμπολεί τα βασικά εργαλεία (ενέργεια-επικοινωνία-μεταφορές
ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας